Sådan opsættes en PTR-post til et Reverse DNS Lookup

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og vælg derefter Administrative værktøjer. Vælg DNS fra listen over administrative værktøjer, der vises. Dette åbner DNS-indlæsningen ved hjælp af en Microsoft Management Console (MMC).

2.

Find navnet på din DNS-server i listen til venstre for konsollen. Klik på afkrydsningsfeltet ud for servernavnet for at udvide DNS-komponenterne konfigureret på DNS-serveren.

3.

Klik på afkrydsningsfeltet ud for mappen 'Reverse Lookup Zones'. Dette viser listen over reverse lookup-zoner, der administreres af DNS-serveren.

4.

Højreklik på 'Reverse Lookup Zone', som du vil oprette PTR-posten i. Dette vil vise en liste over muligheder. Vælg indstillingen 'Andre nye poster'. Dette åbner et vindue 'Resource Record Type'. Vælg 'Pointer (PTR)' fra listen over posttyper, og klik derefter på 'Opret post.' Dette åbner vinduet 'Ny ressourceoptagelse'.

5.

Indtast TCP / IP-adressen i tekstremmen 'Host IP Address'. Dette skaber automatisk et fuldt kvalificeret domænenavn (FQDN) til posten. Skriv værtsnavnet på den computer, der kortlægger TCP / IP-adressen i tekstværktøjet 'Hostnavn'. Klik på 'OK' for at vende tilbage til vinduet 'Resource Record Type'.

6.

Klik på knappen 'Udført' for at oprette posten i DNS reverse lookup zone. Omvendte DNS-opslag for den TCP / IP-adresse vil nu returnere værtsnavnet på computeren.

Tips og advarsler

  • Brug knappen 'Gennemse' til find og vælg computerens værtsnavn i trin 5. Dette sikrer, at du ikke vil fejltype navnet.
  • DNS (Domain Naming Service) er en tjeneste, der kortlægger navnene på computere på et netværk til deres TCP / IP-adresser (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). En PTR (Pointer) rekord er gemt i en omvendt opslagszone, der er oprettet på en DNS-server. PTR registrerer kortkendte TCP / IP-adresser til computernavne. Når et program kender en TCP / IP-adresse på en computer og skal finde værtsnavnet på computeren, kræver programmet et omvendt DNS-opslag. DNS-serveren scanner listen over PTR-poster i sin reverse lookup-zone for en post, der kortlægger TCP / IP-adressen og returnerer værtsnavnet til den pågældende adresse i PTR-posten til det anmodende program. Funktionen SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) i Microsoft Exchange-e-mail-servere bruger reverse lookups. Microsoft Windows-servere kan være vært for DNS-reverse lookup-zoner.