Sådan opretter du et trådløst LAN ved hjælp af en netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på din computer med en konto, der har administrative rettigheder. Kun administratorer kan konfigurere internetforbindelsesdeling.

2.

Åbn startmenuen og klik på ikonet 'Kontrolpanel'.

3.

>

Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser'.

4.

Højreklik på den netværksadapter, du vil bruge til at oprette det trådløse lokalnetværk og vælg 'Egenskaber'. I de fleste tilfælde bliver netværksadapteren mærket som 'Local Area Connection.'

5.

Gå til fanen 'Avanceret' øverst i pop op-vinduet.

6.

Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.'

7.

Klik på 'OK' knappen og tryk derefter på 'Ja' for at bekræfte din beslutning om at dele din netværksadapters forbindelse. Vinduet vil nu oprette et trådløst lokalnetværk via din netværksadapter.

Windows-operativsystemet indeholder en funktion kendt som Internet Connection Sharing, som giver brugerne mulighed for at oprette deres eget trådløse lokalnetværk eller LAN. For at oprette det trådløse LAN tager Windows det internet signal, du modtager fra din ethernet netværkskort og deler det via et trådløst signal. Derefter kan andre pc- eller Mac-brugere i nærheden oprette forbindelse til netværket og dele dit internet-signal.