Sådan oprettes porte på en Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast IP-adressen til dine Linksys i adressetekstfeltet. Standard IP-adressen til din Linksys-router er 192.168.1.1.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode til konsolprogrammet. Standardoplysningerne er et tomt brugernavn, og adgangskoden er 'admin'.

3.

Klik på knappen 'Program og spil' på konsollen. Dette åbner et vindue med en liste over tekstbokse, hvor du kan åbne porte på Linksys.

4.

Indtast et navn til porten. Dette kan være et genkendeligt navn, der gør det nemt for dig at administrere netværksindstillingerne. Indtast et portnummer, du vil åbne. Vælg 'Begge' for protokollens rullemenu, og indtast derefter en målmaskine i tekstboksen 'IP-adresse'. Målmaskinen er den computer, der er vært for applikationen til porten. Hvis du for eksempel kører et websted, skal du indtaste webserverens IP-adresse. Kontroller knappen 'Aktiver' for at afslutte indstillingerne og åbne porten.

5.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' og luk Linksys-konsollen. Porten er nu åben til brug på dit netværk.

Når du installerer en Linksys-router på dit netværk, er routeren konfigureret til at blokere alle porte. Du kan dog sende porte til en intern maskine i netværket. Dette åbner porte til brug på din Linksys-router. Linksys router har en konsol tilgængelig af din computers webbrowser. Ved hjælp af konsollen kan du åbne en eller flere porte til brug på netværket. Dette er gavnligt for flere typer opsætninger som f.eks. Fjernbrugsstation, spil og web hosting .