Ulemperne ved Fiber Optic Switches

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En fiberoptisk omskifter er en integreret del af et telekommunikationssystem. Den sender lysimpulser gennem optiske fibre til transmission af computer, video og andre data mellem et netværk eller flere netværk. Optiske fibre tilbyder højere båndbredde end kobberkabler, der muliggør hurtigere dataoverførsel. En fiberoptisk switch bruges til at forbinde en bestemt datasender med en eller flere modtagere og rute data fra et kredsløb til et andet. De fungerer enten manuelt eller automatisk. Selvom der er mange fordele ved fiberoptiske switches med hensyn til hastighed og mængden af ​​data, der overføres, har de også nogle ulemper.

Omkostninger

Omkostningerne til et fiberoptisk omstillingssystem er betydeligt større end dets kobbermodel. Skiftere er dyrere end broer. En bro er en netværksenhed, der læser destinationsadressen, der sendes med en pakke med data, og ruter derefter dataene til målet. Det bruges derfor til at forbinde separate lokalnetværk (LAN'er). En switch er en multiportbro bestående af mange porte. Det er en centraliseret adgangsenhed, der giver et fokuspunkt for datakommunikation mellem forskellige LAN.

Kompleks installation

Et fiberoptisk system er teknologisk mere avanceret end et netværk, der er forbundet via kobberkabler. Installation kræver mere avancerede færdigheder, teknikker og værktøjer. Fiberoptiske kontakter skal installeres i områder, der er godt ventilerede, og hvor temperaturen ikke overstiger 45 grader C. Den maksimale længde på kablet, der løber mellem en kontakt og en tilsluttet enhed, er 100m. For at installere kortere kabelførsler installeres en optisk dæmper for at sikre, at modtageren ikke overbelastes med data. En fiberoptisk switch kræver et forurenende og støvfrit miljø til installation.

Ikke godt i begrænsede udsendelser

Fiberoptiske kontakter er ikke mulige til transmission af begrænsede data. Elektrisk transmission er en mere anvendelig mulighed for applikationer med lav båndbredde. Fiberoptiske kontakter er derfor ikke almindeligt anvendt til overførsel af data mellem chip-to-chip applikationer og kortere box-to-box-systemer.

Mere pleje påkrævet

Fiberoptiske kontakter er følsomme og kræver omhyggelig håndtering. De fleste fiberoptiske kontakter har indbyggede blæsere, ventilatorer og andre kølemekanismer. Disse blæsere og ventilatorer kan tiltrække støv, der forårsager opbygning af forurenende stoffer inde i omskifterhuset. Hvis omskifterens chassis ikke rengøres periodisk, vil fiberoptisk system fungere.