Hvordan får jeg adgang til en mappe på en anden computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på den mappe, du vil dele på målmaskinen, og vælg 'Deling'. Dette åbner et vindue, hvor du giver delingsrettigheder på netværket.

2.

Marker afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe.' Klik på knappen 'Tilladelser' for at åbne en liste over brugere konfigureret på maskinen. Indtast 'Alle' for at give tilladelser til alle brugere på netværket, eller indtast dit brugernavn for at give dig tilladelser til filmappen. Tryk på knappen 'OK' for at gemme indstillingerne.

3.

Dobbeltklik på ikonet 'My Network Places' på skrivebordet, hvor du vil oprette forbindelse til den delte filmappe . I Windows Vista er ikonet mærket 'Netværk'. Dobbeltklik på ikonet mærket 'Computere i nærheden af ​​mig'.

4.

Dobbeltklik på det computernavn, der indeholder den mappe, du vil have adgang til. I listen over delte ressourcer er den delte mappe angivet. Højreklik på det og vælg 'Kort netværksdrev.'

5.

Vælg et drevbogstav for ikonet i rullemenuen, og tryk på knappen 'Connect'. Dette kortlægger mappen til dit skrivebord. Du kan nu gennemse mappen fra den eksterne maskine.

Netværkscomputere giver dig mulighed for at dele filmapper. Du kan få adgang til disse mapper på enhver maskine på netværket ved at kortlægge drevet til skrivebordet. Når mappen er kortlagt, vises den som et brev, når du ser dine drev.Dette gør det let tilgængeligt, når du logger ind på din Windows-maskine. Dette er en bekvem måde at dele filer og mapper med andre personer i en organisation. kan tillade folk at læse, skrive eller slette indhold i en mappe.