Sådan beregnes netmasken

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Finde Netmask fra CIDR Notation

1.

Brug CIDR til at skrive nummeret i binær. Gør dette ved at tage nummeret efter skråstreg - vi kalder det x - og skriver x 1s. Skriv så 32-x 0s lige til højre for dette, fordi tallet efter skråstreget repræsenterer antallet af 1'er i netmasken, startende fra venstre. Netmasken er et 32 ​​bit nummer, så fra bit x op til 32 bliver fyldt med 0s.

1'erne i dette nummer er de dele af IP-adressen som repræsenterer subnetadressen, snarere end computeradressen. Så for eksemplet ovenfor (192.168.1.0/24) vil det binære tal, der skal skrives ud, være: 1111 1111 1111 1111 1111 1111 0000 0000.

2.

Opdel dette binære tal i grupper på 8 bits (du kan tænke på bit lige som cifre i et binært tal). Nu skal vi konvertere disse grupper af 8 bits til et decimaltal. dette beregner værdien af ​​hver bit og tilføjer værdien af ​​alle de bits, der er sat til 1 sammen. For at finde ud af værdien af ​​en smule, tæller du fra højre og hæver to til kraften i den position ved nul < br />
Med andre ord, hvis du regner med værdien af ​​en smule n steder fra den fjerneste højre bit (hvor den højeste bit er 0 stillinger), siger du bare, at denne bit er værdien 2 hævet til kraften af ​​n. For den første gruppe på 8 bit i det foregående eksempel (1111 1111) starter du fra højre og siger 2 til 0 er 1, plus 2 til 1 er 2, plus 2 til 2 er 4 og til og fra. Tallene i ovenstående eksempel tilføjes til 255.

3.

Separat hvert af de decimaltal, du har beregnet med en periode. Dette er din undernetmaske. Mit eksempels subnetmaske er 255.255.255.0. Du kan omdanne denne procedure for at få din CIDR-repræsentation fra din subnetmaske. Hvis du bygger et netværk, kan du bruge disse principper til at bestemme hvilken subnetmaske du skal bruge baseret på hvordan mange computere skal du tilslutte.

For at gøre dette skal du bare tage antallet af computere, du skal tilslutte, tilføje to og derefter få basen 2-logaritmen for det pågældende nummer. Dette er hvor mange 0'er du har brug for i din subnetmaske, så CIDR-nummeret vil være 32 minus dette. Ved hjælp af et korrekt størrelse netværk kan virkelig reducere fejlfinding hovedpine og hjælpe dit netværk til at fungere problemfrit.

< h4> Tips og advarsler

  • For at finde ud af kræfter på 2, kan du starte med 1 som 2 til kraften på 0, og så fordoble den hver gang du tilføjer en mere til strømmen. til 1 er 2 (som er 1 fordoblet), 2 til 2 er 4, et cetera.
  • Undernetmasken eller netmasken bruges af routere og computere til at finde ud af, præcis, hvor du skal sende en besked. Det fortæller grundlæggende en router, hvilke dele af en IP-adresse der henvises til en bestemt computer, og hvilke dele der refererer til en gruppe computere eller et subnetværk. Det ligner linjerne på en konvolut - posthuset ved, at tallet er dit hus, gaden er dit kvarters område og så videre. For nogle applikationer er det nødvendigt at indtaste netmasken manuelt.

    Klasseløs interdomain-routing (CIDR) notation er en af ​​de mest almindelige måder at repræsentere et subnetværk på. CIDR ligner en IP-adresse efterfulgt af et skråstreg og et tal. For eksempel er 192.168.1.0/24 CIDR notation. I modsætning hertil ser en netmaske ligesom en IP-adresse ud. Et eksempel på en netmaske, der svarer til ovenstående CIDR notation, er 255.255.255.0. For at finde ud af - og indtaste - din netmask, er det ofte nødvendigt at konvertere fra CIDR notation.