Hvordan deler jeg mit C-drev?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' knappen, og vælg 'Computer.'

2.

Højreklik på din 'C: 'drev og vælg' Egenskaber '.

3.

Klik på' Deling 'for at åbne fanen' Netværk og fildeling '.

4.

Klik på 'Avanceret deling'. Marker afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe', og klik på 'Anvend'.

5.

Klik på 'Tilladelser' for at vælge niveauet for adgangsbrugerne vil have på din C: køre. Du kan vælge 'Fuld kontrol', hvilket betyder, at brugere kan åbne og ændre filer på harddisken, samt foretage ændringer i delingsrettighederne; 'Læs', hvilket betyder, at brugerne kan åbne og se filer, men kan ikke foretage ændringer eller oprette nye filer; eller 'Skriv', som giver brugerne mulighed for at se, oprette og ændre filer uden at lade dem tage ejerskab af filer eller ændre filtilladelser.

6.

Klik på 'OK', når du er færdig, og klik på 'OK' igen for at lukke dialogboksen 'Advanced Sharing'. Klik på 'Luk' for at forlade menuen 'Egenskaber'. Du kan nu få adgang til det delte C: -drev med andre computere på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Hvis du kun skal dele bestemte mapper på din C: drev, du kan gøre det uden at dele hele drevet. Højreklik på mappen, og vælg 'Egenskaber'. Vælg 'Deling'. Klik på 'Del', og vælg en gruppe fra rullemenuen; Du kan dele det med bestemte brugere eller med alle på dit netværk. Klik på 'Del' for at dele mappen, og klik på 'Udført', når du er færdig. Denne metode beskytter din Windows-installation for at blive brugt af andre brugere.
  • Disse instruktioner fungerer i Windows Vista og Windows 7.
  • Deling af C: drevet med 'Skriv' eller 'Fuld kontrol 'tilladelse betyder, at brugere med adgang til dit netværk kan manipulere med dine operativsystemfiler, hvilket kan medføre, at din Windows-installation er ustabil eller nedbrud.
  • Hvis du vil udveksle filer fra en computer til en anden på dit netværk, kan du gøre det ved at dele harddisken, som filerne er placeret på. Deling betyder blot, at andre computere, der er tilsluttet dit netværk, kan se og få adgang til indholdet af et drev på din computer. Fordi dit C: drev er næsten altid den, der holder dit operativsystem, kan du være forsigtig med at gøre den tilgængelig for andre brugere.