Hvordan viser jeg systemdetaljer på skrivebordet i Server 2003?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Udpak 'BgInfo' -filerne til en mappe på servermaskinen (se Ressourcer for et downloadlink). Zip-filen opretter en gruppe filer i en mappe kaldet 'BgInfo.'

2.

Højreklik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Udforsk'. Dette åbner en liste over mapper i din startmenu. Dobbeltklik på 'Opstart' -kataloget. Dette åbner et nyt vindue. Startkataloget bruges til at køre programmer hver gang computeren startes.

3.

Kopier og indsæt filerne fra BgInfo-mappen til startkatalogen. Når filerne er flyttet, skal du dobbeltklikke på filen bginfo.exe.

4.

Vælg hver konfiguration, du vil vise på skrivebordet. Som standard viser BgInfo-softwaren alle indstillinger på skrivebordet, så du kan begrænse antallet af poster for at undgå at røre skrivebordet. Tryk på knappen 'OK'.

5.

Genstart maskinen. Næste gang du logger på Windows-serveren, vises indstillingerne automatisk på skrivebordet.

En fælles komponent tilføjet til Windows-servere er en desktop-skærm, som administratorer kan bruge til hurtigt at se konfigurationer og oplysninger om maskinen. Denne komponent er ikke inkluderet i Windows-operativsystemet, men Microsoft distribuerer det frit fra sin hjemmeside. Komponenten hedder 'BgInfo', og det er en eksekverbar, der er placeret i startkatalogen på Windows serveren.