Ulemperne ved Ethernet-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ethernet-protokollen er blot et fancy navn til systemet, der giver dig mulighed for at bruge en Ethernet-forbindelse for at opnå en internetforbindelse. Dette omfatter Ethernet-ledningen, et rektangulært stik, der ligner en telefonledning (kun længere) og NIC (netværkskort), der accepterer ledningen. Der er nogle ulemper, som du bør være opmærksom på, når du beslutter, om Ethernet-protokollen passer dig.

Tethered

En af de største ulemper ved at bruge Ethernet-protokollen til at oprette forbindelse til internettet er, at du er bundet til hub. Navet er den centrale forbindelsesenhed, der forbinder en eller flere computere med internettet eller netværket. Selv med ekstra lange Ethernet-ledninger skal hver computer være på samme generelle sted for at være en del af forbindelsen.

Installation

Selvom det er nemt at installere en Ethernet-forbindelse på en computer, bliver det meget kompliceret og rodet til at gøre det for flere computere i et netværk. Det er også meget begrænsende med hensyn til antallet af computere, du kan tilføje til en forbindelse. Mange routere og nav har kun omkring fire eller fem Ethernet-slots til at rumme yderligere computere. Du skal købe en separat Ethernet-kabel til hver computer --- alle ledninger, der kører fra en kilde, kan være forvirrende at håndtere.

Hastighed kompromitteret

Når du bruger en Ethernet-protokol til at opnå en internetforbindelse til flere computere, f.eks. i et kontormiljø, kan din internetforbindelse være i fare. Når alle brugere er på systemet og bruger internettet på samme tid, kan dette reducere forbindelsens hastighed betydeligt. Dataoverførslen kan pause på en computer (undertiden kaldes en 'node'), indtil en transmission slutter på en anden node.