Funktioner af videoconferencing-tavler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Videokonferencer er et uvurderligt forretningsværktøj, der gør det muligt for folk at have den personlige mødeoplevelse uden at skulle rejse fysisk til mødet. Videokonference-tavler er modelleret for at se og give samme erfaring til mennesker i forskellige geografiske områder ved hjælp af deres computere, som når de faktisk samles i et centralt mødelokale. Denne teknologi er et andet skridt i retning af et mere fleksibelt arbejdsmiljø.

Interaktiv

Når folk indtaster en videokonference, vises tavlen på deres computerskærm. Ikke alene kan folk se, hvad konferencens vært sætter på tavlen, men også konferencedeltagere kan skrive, tegne, fremhæve og indlæse grafik eller dokumenter på whiteboard under konferencen.

Når en deltager har indtastede noget på tavlen, de andre konference deltagere kan ændre, tilføje til eller fremhæve indholdet. Personer kan skiftes eller gøre deres arbejde samtidigt.

Låsfunktion

Konferenceværten kan låse modificeringsfunktionen, så konferencedeltagerne ikke kan ændre, men kun kan se whiteboardet. Whiteboardet, når det bruges på denne måde, fungerer mere som en overhead projektor.

Gem funktion

Du kan gemme ethvert arbejde, der blev gjort på tavlen, så du kan arbejde på tavlen og senere redigere indholdet forud for videokonferencen. Du kan også distribuere det gemte materiale til andre medarbejdere.

Flere sider

Du er ikke begrænset til hovedskærmen. Du kan arbejde med flere sider med materiale på tavlen.

Programdeling

Deltagerne i videokonferencen kan alle interagere med et softwareprogram, som en computer kører, hvis de har den pågældende software eller ej. De kan faktisk bruge den software, de ikke har på deres egen computer under videokonferencen. Hvis den person, der kører programmet, vælger muligheden for at dele, kan alle bruge de særlige funktioner i sit program. Muligheden for at stoppe deling kan til enhver tid benyttes.

Chatfunktion

Chat er faktisk tekstbesked til hinanden under konferencen. Den bruges, hvis lyden går ud, eller hvis folk to personer skal have en privat diskussion under videokonferencen. Chats kan gemmes til fremtidig reference, svarende til en e-mail.