Hvordan kan jeg kontrollere hastigheden på mit LAN Ethernet-netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internethastighedstest

Find et hastighedsteststed. Til dette eksempel bruger vi SpeedTest.net. Dette websted er et hurtighedskontrolsted, der tester ping, download rate og upload rate. Det registrerer automatisk netværksindstillingerne for computernetværket og hvem tjenesteudbyderen er. Før testen starter, skal du sørge for, at andre applikationer, der er tilsluttet internettet, er slukket, og at der ikke er downloads, der kører i baggrunden, da de vil forhindre processen og få det til at se ud som om forbindelsen er langsommere end den er.

Sådan fungerer en hastighedstest gennem et downloadlink. Hastighedsprøven henter en midlertidig fil til computeren via et netværk og viser på skærmen, hvilken hastighed den har downloadet den. Det vil derefter bruge den samme fil til at sende tilbage til sig selv og også fortælle, hvad uploadhastigheden er. Afslutningen af ​​testen vil være en rapport om, hvor hurtigt computeren kan reagere, hvor hurtigt den lille fil er blevet sendt, og hvordan faktoren computeren kan sende den tilbage.

Men dette websted er ikke den eneste der kan bruges. Kontakt internetudbyderen, at computeren gennemføres via netværket for at se om den har en foretrukket hastighedstestplacering. Mange gange vil internetudbydere have en gennem deres egen hjemmeside eller kan henvise til en. Alle disse websteder fungerer på samme måde og giver en detaljeret hastighedsprøverapport, når processen er færdig. Hastighedskontroller er meget almindelige for at se, hvor meget data der sendes ind og ud af en netværksforbindelse. Flere websites er indført for at kunne dømme netværkshastigheden, mens en internetudbyder også i de fleste tilfælde har en sikker og pålidelig forbindelse. En netværkshastighedskontrol er meget nem at gøre, og ved hjælp af et websted kan man lave et klik med musen.