Sådan tilslutter du Windows XP til et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent netværksnavnet og netværksadgangskoden. Du kan hente dette fra netværksadministratoren eller fra andre, der bruger netværket. Nogle netværk kræver ingen adgangskode.

2.

Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på skærmen. Dette vil udvide menuen 'Start'.

3.

Se efter teksten 'Connect To' på menuen Start. Rul din markør over den pågældende tekst. Dette udvider Start menuen. På den nye udvidelse skal du klikke på teksten med titlen 'Vis alle forbindelser'. Dette åbner vinduet Network Connections.

4.

Klik på teksten 'Opret ny forbindelse'. Dette åbner vinduet Tilslutningsguiden. Tryk på knappen 'Næste'.

5.

Vælg 'Opret forbindelse til internettet' og klik på knappen 'Næste'.

6.

Vælg 'Opret min forbindelse manuelt' og klik på 'Næste' en gang til.

7.

Vælg 'Opret forbindelse ved hjælp af en bredbåndsforbindelse, der altid er tændt. ' Hvis dit netværk ikke kræver et login med et kodeord, skal du trykke på 'Næste' og 'Afslut' og springe til trin 11.

8.

Skriv det navn, som du ville som forbindelsen der skal identificeres. Dette navn er vilkårlig; det vil ikke påvirke selve forbindelsen. Når du er færdig, klik på 'Næste'.

9.

Indtast brugernavnet og adgangskoden, du har fået. Hvis du ønsker at indtaste dine loginoplysninger automatisk, hver gang du bruger computeren, skal du vælge 'Brug dette kontonavn og adgangskode, når nogen forbinder til internettet fra denne computer', hvis du synes, at denne netværksforbindelse er din standard Internet forbindelse, vælg 'Lav dette som standard internetforbindelse.' Klik på 'Næste'.

Klik på 'Afslut'.

11.

Indsæt den ene ende af Ethernet-kablet ind i dit netværkskort (den anden ende skal indtaste i netværket som helhed). Et ikon til 'tilslutning til' vises i værktøjslinjen nederst til højre på skærmen. Vent på, at den forbinder Det kan tage lidt tid. Hvis den ikke opretter forbindelse, skal du kontakte din netværksadministrator for at få hjælp.

Microsoft Windows XP var den fjerde næste generations gengivelse af Windows-operativsystemet til pc'er. Fra og med 2010 er det det tredje ældste Windows-operativsystem på markedet, hvor Windows Vista og Windows 7 er blevet frigivet siden.

Mens Windows XP introducerede mange forbedringer, der ikke var inkluderet i tidligere versioner af Windows, var der blandt andet tale om forbedrede netværksfunktioner og netværkssikkerhed. Ved at følge et par trin kan du slutte en Windows XP til et lokalnetværk (LAN), hvilket er et middel til en gruppe computere til at dele information og / eller oprette forbindelse til internettet.