Hvordan får jeg adgang til et netværksdrev?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet 'Mine netværkssteder'. Hvis du har Windows Vista eller 7, er dette ikon mærket 'Network' på skrivebordet. Dette åbner et nyt vindue med en liste over computere på dit netværk.

2.

Dobbeltklik på den computer, der indeholder det netværksdrev, du vil have adgang til. Du får vist en liste over delte netværksdrev på computeren. Roten til hvert drev (C, D eller et andet fysisk drev) er skjult. Du kan stadig få adgang til disse skjulte drev, hvis du har administratorrettigheder på maskinen.

3.

Højreklik på det viste drev, og vælg 'Map Network Drive.' Indtast en ny drevplacering eller hold standardteksten. Hvis du vil kortlægge til roden på en harddisk, skal du indtaste '\\ u0026 lt; computer\_name u0026 gt; \ c $' i drevstedet. Signaturet '$' bruges til skjulte netværksdrev.

4.

Vælg et drevbogstav. Dette brev er repræsentationen for netværksdrevet, og det vises på din stationære computer med listen over fysiske drev. Tryk på knappen 'OK'.

5.

Indtast et brugernavn og en adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og tryk på knappen 'OK'. Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet. Du kan se det nyligt kortlagte netværksdrev i din liste over tilgængelige drev.

Når du har oprettet et netværk i dit hjem eller kontor, kan du få adgang til et netværksdrev ved at kortlægge det på skrivebordet. Kortlægning af et drev placerer et link på dit Windows-skrivebord. Dobbeltklik på linket viser indholdet af drevet, så du kan tilføje, slette eller redigere filer, der er placeret på netværksdrevet. For at få adgang til netværksdrevet har Windows en guiden, der styrer dig gennem processen med at forbinde til den eksterne maskine.