Sådan opretter du forbindelse til internettet med en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk computeren.

2.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til netværkskortet på din computer. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på routeren.

3.

Slut routeren til ISP-forbindelsen. Denne forbindelse vil være en telefonstik, hvis din tjeneste er DSL. Tilslutningen vil være et koaksialkabelstik, hvis din tjeneste er kabel.

4.

Slut netledningen til routeren og sæt den i stikkontakten.

5.

Tænd din computer.

6.

Åbn din webbrowser, og få adgang til routeren ved hjælp af den metode, der er beskrevet i din router ' s brugermanual. Adgang opnås ved at indtaste en IP-adresse eller en URL i webadressens adressefelt.

7.

Indtast standard brugernavn og adgangskode angivet i routerens brugervejledning for at få adgang til routers webbaserede grænseflade.

8.

Få adgang til routerens konfigurationsskærm. Indtast brugernavnet og adgangskoden til dig af din internetudbyder for at konfigurere routeren. Gem ændringerne, og afslut konfigurationsskærmen.

Tips og advarsler

  • Med en multiportrouter kan forbinde ekstra computere til routeren og dele internetadgang.
  • En router er en netværksenhed, der gør det muligt for din computer eller dit netværk at kommunikere med et andet netværk. I dette tilfælde er det andet netværk internettet. Routeren hedder også gatewayen, fordi den giver en adgang til et andet netværk. Din router vil sandsynligvis være en kombinationsrouter / modem, der leveres af din internetudbyder (ISP). For at oprette forbindelse til internettet tilslutter du din computer til routeren / modemet og konfigurerer den derefter i overensstemmelse med instruktionerne fra din internetudbyder.