Sådan planlægger du sikkerhed på et fjernt skrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en liste over brugere, der skal have adgang til det eksterne skrivebord. Når du aktiverer programmet, har du mulighed for at tilføje brugere til gruppen Remote Desktop. Administratorer har adgang som standard, men du kan tilføje andre til gruppen.

2.

Angiv, hvor mange gange du tillader en bruger at prøve adgang på loginskærmen. Når vinduet til fjernadgangsterminal åbnes, får brugerne en login-skærm. Du kan angive, hvor mange gange brugere kan forsøge at logge ind. Når tærsklen er nået, er kontoen låst i et bestemt tidsrum, før en bruger kan forsøge igen.

3.

Opret en plan for router sikkerhed. Hvis du vil give brugerne mulighed for at få adgang til det fjerntliggende skrivebord fra internettet, kræves router-sikkerhed og port-videresendelse.

4.

Opret en logplan. Da Remote Desktop kan bruges af ondsindede grunde, skal du planlægge en logplan for computeren. Windows har et program kaldet Event Viewer, der tilbyder logning til login-forsøg, ændringer i systemindstillinger og lockout-udløsere for adgangsforsøg.

Remote Desktop er et program pakket med Windows-operativsystemet. Før du implementerer Remote Desktop på en maskine, bør du planlægge nogle sikkerhedsforanstaltninger. Sikkerhed er udført på routeren og værtsmaskinen, og du kan bruge lokale politikker på maskinen til at begrænse loginforsøg og låse computeren ned. Disse få sikkerhedsforanstaltninger kan hjælpe dig med at forsvare et fjernt skrivebordssystem mod uautoriseret adgang. Uautoriseret adgang ved hjælp af Remote Desktop kan føre til tyveri på kontooplysninger eller tab af virksomhedsdata.