Sådan vælges en trådløs router med printerforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer hvilken type forbindelse din printer bruger. Hvis din printer har en indbygget Ethernet-port og allerede er klar til netværk, fungerer en trådløs router med Ethernet-porte til printertilslutning. Hvis din printer ikke er netværksklar og kun bruger en USB-port, skal du overveje en anden tilgang til printerdeling.

2.

Bestem, om du har brug for en trådløs router med en indbygget printernetkort. Har du brug for flere computere til at få adgang til printeren, selvom hovedcomputeren er slukket? Hvis det er tilfældet, skal du kigge efter en trådløs router med en printserver. Disse er tilgængelige fra flere forskellige producenter, men skal angive, at de har en printerserver indbygget.

3.

Vælg mellem Wireless-G og Wireless-N. Mens tidligere Wi-Fi-standarder stadig er tilgængelige, tilbyder Wireless-G og Wireless-N det største udvalg og hurtighed. Wireless-N er den nyeste Wi-Fi-standard og virker specielt godt, når den er parret med Wireless-N-adaptere på de computere, du bruger til at få adgang til netværket. Dette oversætter til hurtigere udskrivningshastigheder, når der sendes udskrivningsopgaver trådløst. Trådløs-G kan være billigere end Wireless-N, men det er også langsommere.

4.

Sæt dine behov sammen for at afgøre, hvilken slags trådløs router der skal købes. Du kan f.eks. Bestemme, at du har brug for en Wireless-N-router med en printerserver for at dele din USB-printer på netværket uden at skulle have en værtcomputer tændt.

Tips og Advarsler

  • Eksterne printservere er tilgængelige som tilføjelsesprogrammer til routere, der ikke har en printerserver indbygget.
  • Netværksprintere er tilgængelige med begge kablede Ethernet-forbindelser og Wi-Fi trådløse forbindelser.
  • Trådløse routere findes i mange hjem og virksomheder som en måde at dele internetforbindelser på og dele eksterne enheder som printere med flere computere. Mange trådløse routere kan bruges til grundlæggende printerdeling ved at forbinde en printer via en værtscomputer, der er tilsluttet routeren. En anden mulighed er at bruge en router med en printserver. Ved at vedhæfte en printer til en trådløs router med en indbygget printerserver betyder, at værtscomputeren ikke skal tændes, for at andre computere kan bruge printeren.