Sådan konverteres et LAN-kort til WiFi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt din trådløse adapter op på et sted nær din computer. Tillad mindst en tomme på hver side til ventilation. Tilslut netledningen til adapteren og sæt det i væggen.

2.

Indsæt den ene ende af et Ethernet-kabel (medfølger normalt) i adapteren. Slut den anden ende til LAN-stikket på din computer.

3.

Tænd for WiFi-adapteren. Start din computer op og log ind på dit system.

4.

Åbn en webbrowser og naviger til WiFi-adapterens IP-adresse. (IP-adressen varierer afhængigt af producenten, se brugervejledningen til detaljer.) I D-Link WiFi-adapteren er IP-adressen, du navigerer til, f.eks. 'Http://192.168.0.35'.

5.

Log ind på WiFi-adapteren med navnet og adgangskoden, som normalt findes i brugerens manual eller på et klistermærke, der er fastgjort til adapteren.

6 .

Indtast SSID (netværksnavn) og adgangskode til det trådløse netværk, som du vil oprette forbindelse til. I de fleste modeller gøres dette via skærmen 'Trådløs konfiguration' på adapteren.

7.

Klik på 'Gem' for at skrive disse ændringer til adapterens konfigurationsfil.

8.

Genstart adapteren.

Tips og advarsler

  • I de fleste modeller kan du enten brug et straight Ethernet- eller crossover Ethernet-kabel.
  • Det er en god ide at altid bruge en stærk netværksnøgle, når du tilslutter trådløst. Dette vil medvirke til at beskytte dit netværk og holde uønskede ubudne adgang til dit netværk og dine data.
  • Hvis du tænker på at dyppe tåen i en verden af ​​trådløse, men ikke i tvivl om at revne dit omhyggeligt kablede Ethernet-netværk, kan du vælge at konvertere et LAN-kort på din computer til WiFi. Dette gøres ved at tilslutte en adapter til Ethernet LAN-port på din computer eller anden enhed, der konverterer signalet til trådløst. De er relativt billige (i begyndelsen af ​​2010 priserne på en ny adapter starter under $100) og lavet af en række velkendte netværksproducenter, herunder D-Link , Netgear og Linksys.