Sådan opretter du en Exchange 2007 Gruppekalender

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Microsoft Outlook 2007-programmet på din computer, når du er tilsluttet Exchange 2007-serveren. Klik på fanen 'Kalendere' og find den kalender, du vil dele med en gruppe.

2.

Klik på 'Handlinger' i menuen øverste værktøjslinje og derefter Klik på 'View Group Schedules'. Klik på knappen 'Schedules' på standardværktøjslinjen.

3.

Klik på knappen 'Ny' i 'Gruppeskemaer' boksen. Indtast et særligt navn for din gruppe i feltet 'Opret ny gruppeplan', og klik derefter på 'OK'.

4.

Klik på knappen 'OK' igen og derefter Tilføj brugere til gruppekalenderen ved at indtaste deres brugernavn, efternavn eller e-mail-adresse i feltet 'Gruppemedlemmer'. Klik på knappen 'Tilføj andre' for at lokalisere en bruger, du vil tilføje.

5.

Klik på 'Gem og Luk' i toppen af ​​applikationen . Klik på 'View Group Schedules' for at se gruppekalenderen, du lige har oprettet.

Microsoft Exchange Server 2007 indeholder en samling software, herunder Microsoft Office 2007-applikationer, til brug på en enkelt server, så information og filer kan synkroniseres let mellem personer, der bruger serveren. Du kan bruge Outlook 2007 til al din kalenderhændelsesplanlægning og derefter tilføje forskellige brugere, der er på samme Exchange-server til kalenderen. En gruppekalender er også kendt som en gruppeplan. Andre brugere kan derefter gå til deres kalendermapper og se, at de er blevet tilføjet til en begivenhed eller tidsplan.