Sådan fejlfindes kablede routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at strøm- og Ethernet-ledningerne er forbundet til routeren og til deres respektive porte. Dette er et godt sted at starte din fejlfinding, da løs ledninger er et simpelt fast problem.

2.

Cyklus strømmen ved at afbryde strømkablet fra bagsiden af ​​routeren (men forlader strømkabelet tilsluttet væggen). Vent derefter 10 sekunder, og sæt derefter netledningen ind igen på bagsiden af ​​routeren. Lysene skal flimre, og strømmen vil blive omleveret til routeren.

3.

Besøg IP-adressen til din router (se ejerens manual) og indtast installationsprogrammet Kontrollér dine indstillinger og sørg for, at routeren stadig sender det rigtige signal, og at dine standard sikkerhedsindstillinger stadig er på plads.

4.

Gå til kanalindstillingsområdet i din indstillingsfunktion og prøv at ændre den trådløse kanal. Hvis du bor i et tæt byområde, hvor trådløse signaler kan overlappe, kan den kanal, du forsøger at bruge, blive besat af et andet trådløst signal.

5. < / p>

Nulstil routeren. Nulstillingsfunktionen kan findes i installationsprogrammet og er en sidste udvej, da det vil deaktivere routeren og slette alle indstillinger og cache i forbindelse med enheden. Når du har nulstillet, kan du geninstallere routeren som du gjorde, da du først satte det op.

Routere, som danner rygraden i ethvert trådløst netværk, kan komme i mange former og størrelser. Uanset hvilken forbindelse eller trådløs protokol din router bruger, er der flere almindelige problemer, som din router kan opleve, der kan forstyrre deres normale funktion. Men ved at følge nogle grundlæggende fejlfindingstrin kan du finde ud af kilden til problemet og finde en løsning, der får din router tilbage i funktionsdygtig rækkefølge.