IT-netværksteknologitendenser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Mobilitet går i mainstream

I 2009 solgte notebook- og netbook-pc'er desktop-modeller for første gang. Med tilgængelighed og overkommelighed til high-end bærbare computere med øget strøm og grafik, stadig mere computerlignende smartphones og 4G-dækning, skal virksomhederne anvende fleksible teknologier til at imødekomme mobilefterspørgslen.

WAN Optimering / Acceleration

WAN-optimering reducerer trafikken til fjerntliggende steder på netværket ved at konsolidere data og cache store og ofte brugte filer --- hvilket forbedrer applikationsydelsen for filialer og fjernbetjeninger. Fordele omfatter bedre ydeevne og reducerede omkostninger til båndbredde, WAN-kredsløb og overhead forbundet med fjernadministration.

Desktop virtualisering

Desktop virtualisering gør det muligt for flere netværksbrugere at opretholde personlige desktops på en enkelt central computer eller server. Abonnenter kan være lokale eller eksterne, men alle er forbundet til den centrale maskine via LAN, WAN eller internettet. Organisationer, der implementerer et virtuelt desktop-system, sparer på perifere og applikationsomkostninger, og alle data sikkerhedskopieres af den centrale server.

Cloud Computing

Cloud computing kombinerer outsourcet netværk med desktop virtualisering, således at en hel it-infrastruktur nu kan ses som en nødvendig og variabel udgift. Organisationer, der abonnerer på skygtjenester, betaler kun for de applikationer og tjenester, de bruger, hvilket sparer på køb af hardware, software og endda it-personale.

Next Generation Collaboration

Med udviklingen af ​​mere og mere avancerede online samarbejdsværktøjer som f.eks. Google Wave --- som konsoliderer mange af de nuværende online værktøjer til at tillade kommunikation i realtid, dokumentforberedelse og redigering og fildeling --- IT-organisationer skal være klare til at patchere deres brugere i det eller give lignende samarbejdsværktøjer til en stadig mobil bruger base. Topnetværksteknologitendenser for 2010 spænder fleksibilitet og fjernadgang til netværksressourcer. Fra virtuelle skriveborde, der betjenes af 'cloud' -leverandører til øget samarbejde, skal virksomhedens it-organisationer opfylde udfordringerne i en stadig mere mobil arbejdsstyrke.