Sådan undgår du faldende offer for internet svindel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tusindvis af amerikanere bliver offer for internet-svindel hvert år. Der er nogle enkle måder, hvorpå en person kan beskytte sig fra at blive det næste offer for internet-svindel.

2.

For det første er det klogt at ikke åbne post fra uidentificerede afsendere eller enhver mail i din SPAM-boks. I de fleste tilfælde er enhver mail sendt til din SPAM-mappe ubetydelig og kan forårsage skade på din computer, hvis du åbner e-mails. Dette er en grund til, at de fleste mennesker har SPAM-beskyttelse indbygget i deres e-mail.

3.

Herefter skal du aldrig give dit kreditkort eller personlige oplysninger til nogen, der anmoder om forretninger fra uigenkendelige eller falske selskaber. Hvis du mener, at en e-mail-opfordring ikke er lovlig, skal dette udgøre et automatisk rødt flag.

4. Endelig være forsigtig med at give din mobiltelefon hjemme telefon til nogen, som du ikke ved. Du vil blive overrasket over, hvordan scam-kunstnere kan bruge dit telefonnummer til deres fordel. I nogle tilfælde kan scam-kunstnere rent faktisk bruge dine telefonnumre til at foretage langdistanceopkald og opkræve gebyrerne til dit telefonnummer. Denne form for svindel er meget almindelig, og det kan forårsage dig en masse hjertesorg, hvis det sker for dig eller et familiemedlem.

Sådan beskytter du dig mod internet svindel.