Sådan bruges en computer LAN til at distribuere lyd

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en mappe på din computer, som du vil dele på LAN'et. Flyt alle lydfiler, du vil distribuere til denne mappe. Husk, at filer i denne mappe kan ses på netværket.

2.

Højreklik på mappen og klik på 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' og vælg indstillingen for at aktivere fildeling i mappen. Klik på knappen 'OK' for at lukke vinduet Egenskaber.

3.

Find din IP-adresse på LAN'en ved at klikke på knappen 'Start', klikke på 'Kør' mulighed, indtaste 'CMD' i vinduet Kør og tryk 'Enter'. Skriv 'IPCONFIG / ALL' i vinduet og tryk 'Enter'. IP-adressen på din computer vises på skærmen. I et LAN vil adressen normalt være noget, der begynder med 192.168, som f.eks. 192.168.1.45 eller 192.168.2.190.

4.

Giv din computers IP-adresse til andre på det LAN, som du vil distribuere filer til. Fortæl dem, at de åbner Windows Stifinder på deres computere og indtaster din computers IP-adresse, forud for to skråstreger (dvs. '//192.168.1.45') og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis de bliver bedt om brugernavn og adgangskode, skal du give dem et brugernavn og adgangskode for at få adgang til din computer. Når dette er indtastet, vil de kunne se den mappe, du delte, og kopiere filerne fra den pågældende mappe til deres computer.

Tips og advarsler

  • Mens de nøjagtige trin i denne proces er skitseret til Windows, da det er det mest anvendte operativsystem, vil den generelle proces være ens for andre operativsystemer.
  • Et computer LAN (Local Area Network) er en samling computere, der er forbundet sammen gennem en router, så de kan se hinanden og have mulighed for at kommunikere med hinanden. I denne type miljø kan en person på en computer distribuere filer til folk på andre computere i LAN ved at dele en mappe på deres computer, der indeholder disse filer. Hvis du vil distribuere lydfiler over dit LAN, kan du gøre det ganske nemt.