Sådan monteres et netværksdrevne Windows-drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af dit Microsoft Windows-skrivebord. Vælg 'Mine Dokumenter' i menuen Start.

2.

Klik på menuen 'Værktøjer' i oversigtsvinduets øverste menulinje. Klik på 'Map Network Drive ...' i menuen Funktioner.

3.

Vælg det drevbogstav, du vil tildele til det nye netværksdrev. Klik på rullemenuen for at se andre tilgængelige drevbogstildeling. Klik på 'Gennemse' ved siden af ​​mappens indtastningsfelt i dialogboksen 'Kortnetværksdrev'. Naviger til det delte drev, du vil montere på din computer.

4.

Klik på biblioteket for at fremhæve det. Klik på 'OK' for at vælge mappen. Klik på 'Udfør' for at kortlægge netværksdrevet. Indtast dit brugernavn og adgangskode, hvis du bliver bedt om at gøre det under kortlægningsprocessen, og klik på 'OK' for at fortsætte.

Når du opretter et netværksdrev som en fælles placering for medlemmer af dit netværk for at gemme filer og oplysninger til, skal du have din computer kortlagt til drevet for at få adgang til det. Windows Explorer giver et kortlægningsværktøj til at oprette forbindelse til et netværk drive, hvis det vises i din Explorer-mappe. Du skal kende serverens placering af den mappe, du vil kortlægge, men kortlægningsværktøjet vil gøre det meste af resten af ​​arbejdet for dig.