Delta Modulation Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Støjformning

Du har brug for to integratorer til delta-modulering og demodulation. Integration er en lineær operation, så integrationen kan flyttes før modulatoren, og dette ændrer ikke indgangs- eller outputegenskabernes egenskaber. Disse to integratorer kan kombineres i den ene, hvis det ønskes.

I Sigma-Delta-moduleringen, der bruger en integrator, også kendt som den 'glattere version', går det analoge signal gennem en 1-bit kvantiseringsenhed til modulering og derefter gennem kanalen og et lavpasfilter tilbage i analogen signal til demodulering. Ved brug af to integratorer gentages denne proces to gange. Disse metoder til støjformning, især den 'glattere version', bruges ofte til kommunikation og digital lyd.

Z-Transform Domain

Z-domæneoverføringsfunktionen anvendes i delta-modulering som en kilde til tilføjet støj . Nogle formler er skabt til at fordoble for at lyde gennem quantizer, men de kan tilpasses til hver enkelt formål. Denne støj kan så fjernes ved lavpasfiltrene, der passerer gennem kanalen uden at ødelægge kvaliteten, hvis det analoge signal til modulatoren er oversamplet.

Der er højere ordensmodulatorer, der er blevet introduceret. Disse udnytter en støjfeed-fremadskema, som giver mulighed for en enklere analyse af lyden og et mere stabilt system i sammenligning med andre modulatorer, som kan anvende tilbagekoblingsløjfer. Støjformningsfunktionen anses for at være den inverse af denne overføringsfunktion.

Delta Modulation Channels

Det er ikke kun at konvertere signalerne frem og tilbage mellem analog og digital, som er vigtig. Det er også i stand til at spille dem på kanalen. Afspilningstilstanden og DMC-frekvensen registreres til styring af signalets afspilning og styring af frekvensen.

IRQ er en sådan funktion af dette register, der bruges til at afspille et stykke lyd fra hukommelsen. Det spiller på en loop feed, der gentager sig selv indtil stoppet. Der er også valg at spille simpelthen indtil tælleren løber til '0' med eller uden genindlæsning. En afbrydelsesmodus kan implementeres, hvis man har brug for, når tælleren når '0' for signalet til at stoppe. Der er mange kanaler og registre at lære, når man bruger delta-modulering, men når man begynder at bruge det, vil de alle begynde at tage form i dit sind. Delta modulering er en type konvertering mellem analog og digitalt system og omvendt. Den bruges til taletransmission, når kvaliteten ikke er nødvendig lige så vigtig som selve transmissionen. I denne bestemte transmissionstyper konverteres dataene til en 1-bit datastrøm. For at forbedre transmissionskvaliteten kan oversampling udføres, hvilket gør hele denne konvertering til en økonomisk og praktisk kommunikationsmetode. Fordi der er mange tekniske detaljer, der er involveret i konverteringer som denne, hjælper det nogle gange med en vejledning gennem nogle emner at forstå dem.