Sådan konfigureres en Windows Firewall til en DHCP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Sikkerhedscenter' i kontrolpanelet. Dette åbner et nyt vindue, hvor du kan finde status for Windows Firewall.

2.

Klik på linket 'Windows Firewall' for at åbne softwarekonfigurationsvinduet. Klik på fanen Undtagelser. Denne fane er, hvor du tilføjer programmer og porte, der ikke filtreres af firewallsoftwaren.

3.

Klik på 'Tilføj port'. I porttype vælges 'UDP.' Tilføj portnumre 67 og 2535. Dette er de porte, der kræves til DHCP-serveren. Klik på knappen 'OK' for at gemme indstillingerne.

4.

Luk Windows Security Center. Maskinen vil nu tillade DHCP-anmodninger. For at teste de nye indstillinger skal du genstarte en af ​​maskinerne på netværket. Hvis maskinen får en IP-adresse, ved du, at Windows-firewall ikke længere blokkerer DHCP-anmodninger.

Windows Firewall-programmet er inkluderet i alle Windows-operativsystemer siden udgivelsen af ​​XP. Windows-server-operativsystemer som 2003 og 2008 bruges til at være vært for dynamisk hostkonfigurationsprotokol (DHCP). Da disse serveroperativsystemer også leveres med Windows Firewall aktiveret som standard, blokerer den DHCP-evnen på serveren. Dette får klientmaskiner til at mislykkes, når de forsøger at få en IP-adresse fra serveren.