Fordelene ved Ethernet-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ethernet er en type kabling, der forbinder flere computere sammen. Ethernet er en type standard, der bruges i lokale netværk, der definerer, hvordan signaler krydser ledningerne. Disse signaler muliggør kommunikation mellem computere, routere og hubs. Ethernet er blevet en fælles del af kabelinstallationerne for de fordele, den bringer over andre topologiarkitekturer.

Hastighed

Det var tidligere, at Ethernet-netværk var langsommere end fiber-, T1- og T3-linjer. Ethernet har imidlertid gigabyte-standarden, som sender information på tværs af ledningerne til 100 gigabits per sekund, hvilket er en rimelig hastighed for hjemmebrugere med flere computere, der er sammenkoblet sammen. Ethernet er hurtig nok til at overføre store filer på tværs af et netværk uden at vente på, at filen skal fuldføre overførslen.

Installation Simplicity

Ethernet-kabler er en standard, så det er nemt for en bruger at købe det rigtige udstyr og installer kablet hurtigt. Hvis brugeren f.eks. Køber en router eller hub i den lokale computerforretning, kan ethernetkablerne enkelt indsættes i hver port på hardwareenhederne. Computere er ofte præbyggede med Ethernet-netværkskort, så brugerne kan hurtigt indsætte kabler i computeren uden nogen form for netværksadministrationskendskab. Derfor bruger de fleste husholdningsnetværk Ethernet-kablingsstandarder.

Tilgængelighed

Finding af andre typer kabler som coax eller fiber er vanskeligere for den gennemsnitlige hjemmebruger. Brugere, der ved et uheld slår et kabel, kan finde en erstatning på næsten enhver computer butik. Dette gør det nemt at købe udstyr og udskifte kabler, der går i stykker. Det er også nemt at finde hardware, der understøtter Ethernet-forbindelser. De fleste lokale computerhardwareforrådshylder med Ethernet-netværkskort, hub og routere, der overholder Ethernet-standarden.