Microsoft Windows Server 2003 fordele og ulemper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows 2003 er et ældre serveroperativsystem, der stadig bruges i nogle lokale netværk. Operativsystemet kom efter Windows 2000, så det giver en masse sikkerhed, filhåndtering og layout som 2000 serversystemet. Nogle administratorer foretrækker Windows 2003s arkitektur og visuelle effekter over det ældre Windows 2000-system.

Sikkerhed

For brugere, der ønsker at implementere et domæne på netværket, tilføjer Windows 2003 sikkerhed og lokale politikker til netværket. netværk, der bruger peer-to-peer-strukturer, har kun mulighed for at blokere eller tillade adgang. Windows 2003 lokale politikker giver brugerne mulighed for at tillade bestemte kommandoer på netværket som at genstarte en server, bruge fjernbetjening eller tilføje og fjerne andre brugere. 2003 giver også brugerne mulighed for at centralisere bruger- og computeradgang, så kun en maskine skal konfigureres i stedet for alle maskiner på netværket.

Windows Hosting

Hvis virksomheden eller brugeren kan lide programmering i C # eller VB. NET, så bruger Windows 2003 det er nemt at være vært. Windows 2003 bruger Internet Information Services. IIS er også værter for enhver .NET eller Classic ASP-applikation. IIS kan også være vært for Frontpage-udvidelser, som bruges til udviklere, der kodes hjemmesider ved hjælp af Microsoft Frontpage. IIS kan også være vært for flere webdomen ad gangen, så brugerne kan være vært for ethvert websted eller testmiljø fra Windows 2003-maskinen.

Flere ressourcer

En ulempe ved at bruge Windows 2003 er, at Microsoft bruger flere ressourcer på en maskine . Apache kan køre på ældre maskiner og stadig tjene hjemmesider hurtigt. Windows 2003 kræver mere intern hukommelse og en hurtigere processor end en grundlæggende Linux-maskine. Windows 2003 kræver også flere opdateringer og sikkerhedsrettelser distribueret af Microsoft. Af og til kan disse patches forårsage fejl i operativsystemet, hvilket gør serveren ubrugelig, indtil problemet er løst.