Protokol Anvendelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet er det globale netværk af computere, der kommunikerer via Internet Protocol. Internet Protocol er et sæt regler, der styrer, hvordan to maskiner kan kommunikere, som et sprog. Internetprotokol er det fælles sprog på internettet, og det letter anvendelsen af ​​alt fra computere til fjernsyn, mobiltelefoner og satellitter. Anvendelsen af ​​Internet Protocol er for mange til individuel notering, men kan placeres i nogle brede kategorier.

Pakkeoverførsel

Internettet har ikke en masterplan, og enhver form for information kan tage et hvilket som helst antal ruter fra sit hjem til sin kilde. Internet Protocol fastsætter reglerne for at bryde information ned i pakker, og den indeholder også retningslinjer for, hvordan enkelte computere håndterer indgående og udgående pakker. Internet-protokollen muliggør overførsel af video-, lyd- og dokumentdata mellem computere ved at bryde dataene ned i pakker.

World Wide Web

Internetprotokol gør det muligt for hele verden at gennemgå hypertekstoverførselsprotokol. Dette giver brugerne mulighed for at se oplysninger på internettet i en grafisk form med links mellem websider.

Email

Internetprotokol muliggør også e-mail via Internet Protocols adresseringsprotokoll. Hver computer på internettet har en Internet Protocol-adresse, som styrer pakkeoverførsel og e-mail.

Kryptering

Internetprotokol muliggør også krypteret trafik, hvilket er nyttigt til hjemmebanking og andre handlinger, der kræver sikkerhed. IP letter kryptering via sin hypertekstoverførsels sikre protokol.

LAN

Internetprotokollen letter lokalnetværk som set i virksomheder eller på universitetscampuser. Ethernet-protokollen af ​​IP håndterer lokale netværk.

WiFi

Internetprotokollaktiveret trådløs internet browsing gennem WiFi-forbindelser. WiFi-hotspots kommunikerer wirelesly mellem trådløs router og computer ved hjælp af IP.

Stemme

Internetprotokol gør det muligt at ringe til tjenester som Skype og Google Voice via en proces kaldet voice over IP. VOIP-tjenester brea k ned den menneskelige stemme i digitale pakker, der sendes over netværket.

Streaming Media

Internetprotokol muliggør streaming af lyd og video som set på YouTube ved at understøtte streamingformater som Flash og Java.

Domænenavne < / h2> Internet Protocol understøtter også Domænenavnetjenesten på internettet, hvilket er hvordan din computer ved, hvornår du indtaster Google.com, ved, hvor du skal se på internettet til Googles servere.

Filoverførsel

Internet Protocol understøtter File Transfer Protocol, en måde at udveksle og og manipulere filer uden for World Wide Web.

Mobil Web

Internet Protocol muliggør også visning af websider på moderne smartphones som iPhone eller BlackBerry, som sender IP-pakker via trådløse cellulære netværk af sådanne udbydere som AT u0026 T og Verizon.