Hvad er VoIP-telefoni?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Lokal uafhængig

VoIP gør det muligt for brugere en lokalitetsuafhængig telefonforbindelse, der kun kræver en internetforbindelse med en router. Således kan VoIP-brugere gå til fjerntliggende steder og stadig være i stand til at ringe hjem.

Opkalds-id

VoIP-brugere kan identificeres i både udgående og indgående opkald ved hjælp af et opkalds-id, der ligner det, der er tilgængelig for fastnet abonnenter og mobiltelefon brugere. Der er også udbydere, der tilbyder gratis telefonopkald, faxlinjer og SMS-tjenester til VoIP-brugere.

Forbedret 911

Med denne service kan VoIP-brugere placere nødopkald og få dem sendt til et lokalt nødcenter. Denne service sikrer en forbindelse til forsendelsescentret.

Serviceens kvalitet

Det underliggende IP-netværk kan undertiden forårsage latency og jitterproblemer. Men disse problemer løses med succes.

VoIP-udbydere

Skype er langt den mest kendte VoIP-udbyder og giver brugerne mulighed for at foretage opkald fra deres computere mod et gebyr, ud over andre gratis -afgifter, især for virksomheder. Mobile udbydere af VoIP inkluderer Vonage, AT u0026 T, Cablevision, Primus og 8x8. VoIP kan simpelthen defineres som routing af tale- eller telefonsamtaler via internettet. VoIP giver brugerne mulighed for at udnytte internettet til at foretage telefonopkald.