Hvordan kan jeg finde en e-mail-adresse for nogen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Venner: Nuværende og tidligere

Søg på Yahoo, Google eller Bing. Hvis han har en social networking profil på et websted som MySpace eller Facebook, skal hans profil vises i dine søgeresultater. Selvom mange mennesker blokerer fremmede for at se deres komplette profil, er information som om de bor, hvor de arbejder, og en emailadresse ofte offentlig.

Selvom hans sikkerhedsindstillinger er så høje, at en e-mail-adresse er blokeret, kan du stadig e-maile personen via det sociale netværk.

Bloggere

Hvis en person skriver sin egen blog , eller er en bidragyder på en blog, skal hans e-mail-adresse blive opført et sted på webstedet. Se under 'hvem vi er' eller 'om os'. Nogle blogs vil bare have et 'kontakt os' link eller formular. Disse meddelelser leveres direkte til bloggerens postkasse. Hvis du ikke kender navnet på den blog, en person skriver til, skal du søge efter det på blogsearchengine.com.

Eksperter

E-mailadresser for eksperter er sandsynligvis det nemmeste at finde online. Mange fagfolk bruger LinkedIn som et netværksværktøj. Gå til LinkedIn.com for at søge efter navn eller endda navnet på den virksomhed, personen arbejder på.

Søg efter personens firma online. Mange virksomheder har medarbejderprofiler med kontaktoplysninger. Som en sidste udvej kan du maile firmaets generelle postkasse og anmode om, at meddelelsen sendes til den person, du har 'leder efter.

Postkasse kontakter

Hvis du har sendt denne person til fortiden, er chancerne for, at dit e-mail-program vil huske dem. Med automatisk udfyldning skal du bare indtaste en del af personens for- eller efternavn i feltet 'Til'. Hvis du tidligere har sendt ham en email, eller endda lige har modtaget en e-mail fra den pågældende person, søger din e-mail-program automatisk efter og udfyld feltet med personens e-mail-adresse.

Abonnementstjenester

Du har sikkert set annoncerne online, der lover at finde nogen. Det er sandt, men du skal betale et gebyr. Fra og med 2010 kan et abonnement begynde på omkring $1,95 om måneden for blot at få en email-adresse (tjenesten er god for folk, der altid søger kontaktoplysninger) eller en grundig efterforskningstjeneste som Intelius.com, mod et gebyr, der begynder ved omkring $15, får dig en email adresse, telefonnummer, fødselsdato, nuværende og tidligere adresser og meget mere. Hvis det var så nemt at spore en persons e-mail-adresse, ville der ikke være så mange steder som AnyWho, der - nogle gange gratis - nogle gange ikke --- hævder at kunne finde nogen. Når du søger efter en persons e-mail-adresse, er et godt første skridt at nedbryde søgningen ned i kategorier. Er personen en gammel ven eller en blogger? Når du har fastslået, hvor på verdensomspændingen denne person sandsynligvis vil blive fundet, vil hans email adresse ikke være langt væk.