Sådan aktiveres kryptering på Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen til din router. For de fleste Linksys-konfigurationer er IP-adressen 192.168.1.1. Indtast administratorens brugernavn og adgangskode. Dette fører dig til hovedvinduet i Linksys administratorens konsol.

2.

Klik på linket 'Trådløst' øverst på konsollen. Klik på linket 'Trådløs sikkerhed' inden for dette skærmbillede. Hvis du har kryptering deaktiveret, viser rullemenuen 'Ingen'.

3.

Vælg en krypteringstype i rullemenuen. Du kan vælge WEP eller WPA, men WPA er det foretrukne krypteringsskema for de fleste routerinstallationer.

4.

Vælg 'TKIP' for typen WPA-kryptering og indtast en adgangskode i tekstboks nedenunder. Denne adgangskode er, hvad brugere skal indtaste, før de får adgang til dit netværk.

5.

Klik på knappen 'Gem indstillinger'. Enhver trådløs maskine, der er tilsluttet netværket, skal genstartes, og den nye adgangskode indtastes, når brugeren bliver bedt om det. Tilslutningerne er nu konfigureret til kryptering.

En Linksys-router er en enhed, der bruges til at forbinde et trådløst skrivebord eller en bærbar computer. En mulighed ved indstilling af den trådløse router er kryptering. Kryptering er en sikkerhedsforanstaltning, der bruges til at beskytte brugernes information. Bedre krypteringsordninger gør det vanskeligere for hackere og identitetstyvere at stjæle dine private oplysninger. Derfor er det vigtigt at oprette kryptering på din Linksys-router. Kryptering er aktiveret i den trådløse routerens administratorens konsol.