Sådan bestemmes en WEP-nøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et netværkskabel fra din computer til den trådløse router. Dette giver dig mulighed for at bruge routeren uden at kende den trådløse nøgle. Når du er tilsluttet, skal du vente på, at din computer skal erhverve en Internet Protocol-adresse, inden du fortsætter.

2.

Åbn en webbrowser på din computer og naviger til din trådløse router. Denne adresse er normalt noget som '192.168.1.1' eller '192.168.0.1.' Når du har indtastet IP-adressen og trykker på 'Enter' -tasten, skal du indtaste et brugernavn og adgangskode for at få adgang til routeren.

3.

Indtast dit brugernavn og adgangskode og navigere til det trådløse afsnit på routerns kontrolpanel. Klik på undermenuen 'Trådløs sikkerhed'.

4.

Se efter tekstfeltet, der er mærket ' Key1. 'Serien af ​​tal og bogstaver, der er i tekstfeltet ud for denne etiket, er WEP-nøglen til dit trådløse netværk. Skriv ned denne WEP-nøgle, og luk din browser. Brug denne WEP-nøgle til den computer eller det værktøj, der kræver det skal du få adgang til det trådløse netværk. Vær forsigtig med at uddele det, men som alle, der kender nøglen, vil kunne få adgang til dit trådløse netværk, så længe de er inden for rækkevidde af det.

Tips og advarsler

  • Disse instruktioner er blevet givet til en Linksys trådløse router, fordi den er et populært mærke, men den generelle proces kan følges for enhver type router uanset producent. Han Ressourcer sektion i denne artikel indeholder en liste over router manualer til at hjælpe med at finde det nøjagtige sted, hvor WEP nøglen er gemt på din særlige router.
  • Et kablet tilsvarende privatliv eller WEP-nøgle er en særlig adgangskode, der bruges af en computer til at oprette forbindelse til et trådløst netværk, der er sikret med WEP-kryptering. Denne adgangskode er nødvendig for at oprette forbindelse til netværket og bruge internettet eller lokale netværksressourcer. Hvis du har mistet din WEP-nøgle eller ikke kan huske hvad det er, skal du ikke panik. Ved at logge ind på din trådløse router og se på indstillingerne, kan du hurtigt finde ud af, hvad din WEP-nøgle er og komme tilbage på dit trådløse netværk.