Sådan får du adgang til en Netopia Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til internettet ved hjælp af din Netopia-router.

2.

Åbn en webbrowser og skriv 192.168.1.1 i adresselinjen . Dette er standard IP-adressen til nyere Netopia Routere. Hvis dette nummer ikke virker, skal du prøve at bruge 192.168.1.254, som blev brugt på ældre Netopia-modeller. Hvis ikke noget nummer fungerer, skal du kontakte din routerens brugervejledning til den nøjagtige IP-adresse eller klikke på 'Start', 'Kør', 'Kommando' , 'Ok' og skriv derefter 'ipconfig', tryk enter og brug nummeret under 'Default Gateway.'

3.

Skriv standard brugernavn 'admin' brugernavnet eller det brugernavn, du selv har oprettet.

4.

Indtast routerns serienummer i adgangskodefeltet, medmindre du har oprettet din egen adgangskode. Du kan finde serienummeret, der er trykt på en etiket på selve routeren.

5.

Klik på 'Ok' for at acceptere brugernavnet og adgangskoden. Dette logger dig ind på routerens administrative panel, hvor du kan få adgang til og foretage ændringer af routerens indstillinger.

Tips og advarsler

  • Hvis din netværksforbindelse blev konfigureret af en anden, kan de have angivet bruger et brugernavn eller kodeord, der ikke svarer til standardindstillingerne for din router. En person, der sidst arbejdede på din router opsætning for at finde ud af de rigtige poster for at få adgang til det.
  • Når du bruger en trådløs internetforbindelse, er det vigtigt at kunne ændre dine trådløse sikkerhedsindstillinger og andre trådløse muligheder ved at logge ind på din router. Netopia er en trådløs routerproducent, der er en del af Motorola, og ligesom andre trådløse routere skal den administrative konsol til Netopia routere nås ved hjælp af en computers webbrowser.