Sådan finder du min Wep Key på mit Netopia Router Modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Prøv at genskabe din WEP-nøgle. Da den 10-cifrede alfanumeriske nøgle er svært for folk at huske, giver Netopia-routere dig mulighed for at bruge et genereret WEP ved at indtaste et søgeord i et felt i routeropsætningen. Hvis du husker dit søgeord, skal du komme på en maskine, der har internetadgang, og gå til en online WEP-nøglegenerator som Wepkey.com. Indtast dit søgeord i feltet, og hjemmesiden vil generere den hexadecimale nøgle for dig baseret på den kodeord, du indtaster. Dette fungerer for de fleste routere, og det giver fire 64-bit nøgler og en 128-bit nøgle.

2.

Kom ind på Netopias opsætningsside, hvis generatoren ikke virker for dig. Hvis du ikke husker, hvordan du gør det, skal du gå til 'Start' og vælge 'Kør' (i nogle versioner af Windows skal du indtaste 'Kør' i tekstboksen 'Start søgning' i stedet). Skriv 'cmd', og skriv 'ipconfig' i den sorte kommandoprompt, der vises. Dette giver dig TCP / IP-oplysninger til din computer.

3.

Find nummeret ved siden af ​​'Default Gateway' og skriv det ned. Luk kommandoprompten og åbn et browservindue. Det er ligegyldigt hvilken browser. Du får 404 fejl, fordi du ikke har forbindelse til internettet, men du er stadig forbundet med routeren. Dette kaldes 'lokal adgang.' En anden mulighed er at bruge Netopia Eircom Setup CD hvis du forbinder din computer til routeren via et Ethernet-kabel. Netopia-cd'en fungerer kun med kabelforbindelse.

4.

Ryd adresselinjen, og skriv derefter standard gateway Nummer nøjagtigt, herunder perioderne. Når du bliver bedt om et brugernavn og kodeord, skal du indtaste det. Hvis du ikke har nogen anelse om, hvad dette brugernavn og adgangskode er, betyder det sandsynligvis, at du aldrig sætter en, hvilket er gode nyheder. Standard for Netopia routere er 'Admin' for brugernavnet og 'Password' for adgangskoden.

5.

Klik på 'Trådløse indstillinger' og gå til 'Sikkerhed'. af fire) er den aktuelle aktive nøgle til din trådløse klient. Netopia giver dig mulighed for at generere fire nøgler på én gang for fire separate trådløse klienter, men du behøver kun at være concerne d med den første. Skriv det ned og hold det på et sikkert sted, eller sæt dig selv med en kombination af 10 bogstaver og tal. Hvis du sætter din egen, kan du være mere tilbøjelig til at huske det, hvis du nogensinde har brug for det.

En WEP-nøgle til din Netopia-router er ligesom nøglen til din hoveddør. Dørnøglen giver dig adgang til alle hjemmets bekvemmeligheder, men det forhindrer andre i at snuble ind for at gøre det samme; men hvis du ikke har nøglen, kan du ikke komme ind. Uden en WEP-nøgle kan du få adgang til din Netopia-router, men ikke internettet. Forskellen mellem en WEP-nøgle og en dørnøgle er, at hvis du taber WEP-nøglen, behøver du ikke vente på en låsesmed, så du får en ny nøgle til at komme ind.