Sådan fortæller du, om en computer er blevet kapret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vær opmærksom på, hvordan din computer kører. Du ved hvordan din computer opfører sig under normale omstændigheder. Hvis det pludselig er svagt og langsomt at reagere, er dette et muligt symptom på kapring af computere.

2.

Kontroller for indstillinger, der ændrer sig uden at foretage nogen tilpasninger. Hvis du pludselig åbner din browser til en anden startside, er dette et tegn på, at nogen har foretaget ændringer uden din viden.

3.

Kontroller, om din internetforbindelse er langsom. , ved du, hvordan din computer normalt kører. Hvis du forsøger at oprette forbindelse til internettet et par gange, og det tager lang tid at oprette forbindelsen, det er også et muligt tegn på et problem.

4.

Flyt markøren til højre hjørne på skrivebordet, højreklik på tidspunktet og vælg 'Task Manager' i menuen, der vises. Klik på fanen 'Processer' øverst i dialogboksen box. Dette er en liste over alle processer, der kører på din computer. Søg efter navne, du ikke genkender. Hvis du spiller musik i Windows Media Player og ser wmplayer.exe, ved du, at det skal være der.noget som zudate.exe, der ser usædvanligt ud. Fremhæv alt mistænkeligt, og klik på slut procesknappen. Hvis din computer fortsætter med at køre uden nogen synlig ændring, skal det sandsynligvis ikke være det her.

5.

Download en registreringsdatabase for at opdage problemprogrammer. Et godt eksempel på dette type program er CCleaner.Det vil se på dit registreringsdatabase for usædvanlige poster, scanne dine programfiler og se på kørende processer. Åbn programmet og kør scanningsfunktionerne. Programmet vil bede dig om oplysninger om problemer, der er mistænkelige. program reparere og fjerne filer, som det anser for at være ukorrekte.

6.

Download portlytte software. Som en sidste udvej kan du prøve software, der kontrollerer dine porte og rapporter relaterede applikationer. er en god måde at fortælle om nogen har adgang til din computer. Et eksempel på et sådant program er Fport. Når du har fundet en port med mistænkelig aktivitet, kan du tage skridt til at fjerne hijackeren.

Hvis din computer har udviklet sig mærkeligt i det seneste, kan du tænke dig, om nogen ser din computeraktivitet. Computer hijackers kommer i alle former og størrelser. Nogle vil bare gerne vide, hvilke websteder du besøger for at sælge dine ting. Farlige indtrengere logger hvert tastetryk for at få adgang til personlige oplysninger som bankkontonumre eller adgangskoder. Med stigningen i computerkriminalitet og identitetstyveri er det klogt at vide, hvad man skal kigge efter, hvis man har mistanke om kapring af computeren.