Sådan gør du din DSL-forbindelse hurtigere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer din router på en forhøjet overflade, hvis du har trådløse computere, der bruger din DSL-service i hele huset. Undgå at hænge det op i en kælder eller den, hvor routeren vil være svært at nå andre computere.

2.

Undgå at have for mange computere ved hjælp af store mængder båndbredde på samme tid. Hvis der er mere end en computer tilførsel fra DSL båndbredden, vil din forbindelse blive langsommere. Husk, at alle videospilssystemer, der bruger DSL-forbindelsen, også vil reducere din internethastighed enormt.

3.

Nulstil din router, hvis din forbindelse virker uhøflig eller langsommere end normalt. Nogle routere har en nulstillingsknap, men hvis det ikke er tilfældet, skal du tage stikket ud af routeren og derefter kabler, der er sluttet til LAN- og WAN-portene. Sørg for, at det ikke er tilsluttet i mindst et minut, før du tilslutter hver ledning igen.

4.

Test din DSL-forbindelse. Din udbyder skal informere dig om den hastighed, din forbindelse skal køre på. Hvis ikke, kontakt dem for oplysningerne. Der er websteder som SpeedTest.net (se Ressourcer nedenfor), som giver dig mulighed for at teste din DSL-hastighed gratis. Hvis testresultaterne viser, at din forbindelse kører langsommere end den burde være, skal du bede din udbyder om at sende en repræsentant for at kigge på din DSL-boks.

Tips og advarsler

  • Ring en professionel fra din tjenesteudbyder, inden du fjerner DSL-boksen og gør ledninger selv.
  • DSL (Digital Subscriber Line) er en type tjeneste, der bruger en telefonlinje til at levere en internetforbindelse. DSL er en opgradering fra en opkaldsforbindelse, men selv om den kan klare en voldsom mængde båndbredde, har den ingen steder i nærheden af ​​mulighederne for fiberoptiske tjenester. Af denne grund er det vigtigt, at du tager et par hurtige skridt hen imod at maksimere potentialet i din DSL.