Sådan installeres et Ethernet LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut patchkablerne til computeren og netværksomskifteren.

2.

Konfigurer DHCP-indstillinger i omskifteren for at bruge 192.168.1 .x som netværket. Dette vil oprette et privat netværk, der ikke kan ses af brugere på andre netværk. Hver switch er forskellig i sin konfiguration. Se din dokumentation.

3.

Højreklik på 'Denne computer.' Vælg 'Egenskaber' i pop op-menuen. Under 'Netværksnavn' vælger du 'Skift indstillinger'. Indstil arbejdsgruppen til et navn efter eget valg. Gør dette for hver computer. Når alle computere er genstartet, er netværket live. Du skal kunne se alle computere på netværket fra nogen af ​​dem.

Lokalt netværk eller LAN er byggestenene i alle computernetværk, herunder internettet. Selv om det stort set ikke er defineret, er et LAN generelt en gruppe af computere, der er relativt tæt på hinanden, og som er under kontrol af en person eller gruppe. I dag bruger næsten alle lokalnetværk Ethernet-arkitektur, som definerer, hvordan computere får adgang til netværket, og hvordan data rejser over netværksmediet. Der er flere måder at oprette et Ethernet LAN på, men det nemmeste er at bruge en netværkskontakt, der giver netværksadresser ved hjælp af Dynamic Host Control Protocol eller DHCP.