Sådan konfigurerer du DMZ i Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og naviger til routerens konsol ved at indtaste IP-adressen. De fleste Linksys-routere har konfigureret IP 192.168.1.1. Når du når routerens konsol, du bliver bedt om en administratorens adgangskode. Standarden er 'admin'.

2.

Klik på fanen 'Sikkerhed' øverst på routerens grænseflade. Rul ned til bunden, hvor der er en drop-down boks med navnet 'DMZ.' Vælg 'Aktiver.'

3.

Indtast en IP-adresse for destinationscomputeren. Dette kan være en webserver, fjerndisk maskine eller enhver maskine, der kræver adgang fra internettet.

4.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' og luk routers konsol. For at teste indstillingerne, få adgang til routerens IP fra internettet. Hvis du har en maskine tilgængelig, skal du indtaste routers IP-adresse i browseren og bemærke, at du er rettet til den IP-adresse, der er indtastet i routerns konsol.

Tips og advarsler

  • IP-adressen til, hvor du videresender trafik, skal være en statisk IP. Hvis du opretter en DMZ med en dynamisk IP-adresse, Næste gang maskinen genstarter, fungerer muligvis ikke videresendelsesfunktionerne.
  • En demilitariseret zone (DMZ) er en procedure, hvor du kan eksponere din interne netværksstruktur til et usikkert netværk som f.eks. Internettet. Når du udsætter dit interne netværk, leder du trafik til en bestemt IP-adresse på en sådan måde, at en ekstern bruger er rettet til en maskine, som du har konfigureret til at styre adgangen. Du kan oprette en DMZ på en Linksys ved at aktivere routerens videresendelse til en intern maskine på netværket.