Sådan tilslutter du et Ethernet-kabel til et stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem om du vil lave et straight-through-kabel eller et crossover-kabel. Crossover kabler er specialkabler, der tillader maskiner at kommunikere uden brug af en switch eller hub. Direkte kabler er almindelige Ethernet-kabler.

2.

Skive væk u0026 # xBD; til u0026 # xBE; tommer af kabelets plastbelægning. De fleste crimpere leveres med et knivblad, der er effektivt til dette. Slå kablet ud og parrer farverne efter den type kabel, du vil lave (crossover eller straight through).

Farvekodningen til et moderne straight-through Ethernet-kabel er orange-stripet / orange, grøn-stripet, blå / blå-stripet, grøn, brun-stripet / brun. For et crossover-kabel skifter du placeringen af det grønne og oransje sæt af ledninger, der producerer dette mønster: grøn-stripet / grøn, orange-stripet, blå / blå-stripet, orange, brun-stripet / brun. Sørg for at kontrollere dit ledningsdiagram forsigtigt, når du konfigurerer disse mønstre .

3. Træk ledningerne ind i din RJ45-stik en ad gangen. Ledningerne skal gå helt til slutningen uden korte ledninger. Sørg for at du kan skubbe plastikbelægning i konnektoren, så den kan låses på plads.

4.

Placér stikket i Ethernet-crimperen. Tryk på crimperens håndtag fast til p Kobber kobberfligen i hver af kablerne. Crimperen vil også trykke en fane ned på plastikkappen og låse den i.

5.

Slut kablet til en computer og router. Test forbindelsen for at sikre, at kablet virker. Din Ethernet-kabel er nu klar til brug.

Tips og advarsler

  • Ethernet-kablet fungerer kun i længder på 350 fod eller mindre.
  • li> Forvirrende telefonlinjekontakter og RJ45-stik.
  • Skær ikke isoleringen på de små ledninger.
  • Store købte Ethernet-kabler er praktisk, men kan blive dyre, hvis du har brug for lange længder eller mange af dem. De er også meget sværere at bruge, hvis dine kabler skal løbe gennem kanaler eller huller i vægge. I mange situationer er det bare nemmere at lave dine egne Ethernet-kabler ved hjælp af massekabel og stik. Fastgørelse af en Ethernet-kabel til et stik er en simpel opgave, men det kræver en vis præcision.