Sådan tilsluttes en DSL-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et ethernet-kabel til modemet. Ethernet-kabler har samme plastmodulpropper i hver ende, og hvilken ende du bruger, betyder ikke noget. Vælg et kabel, rør stikket ud med modulsporten på modemet, og tryk derefter stikket fast, men forsigtigt ind i porten. Du skal høre et klik, når stikket låses på plads.

2.

Slut det ledige kabelende til kontakten. Find det modulære stik på den ledige ende af kablet, du lige har tilsluttet modemet, og find en port mærket 'Modem' eller 'Upstream' på kontakten. Stik proppen op med porten, og tryk den så fast, men forsigtigt på plads, indtil den klikker.

3.

Tilslut kontakten til elektrisk strøm. Når kontakten er tilsluttet modemet, skal du tilslutte strømforsyningen til en stikkontakt. Lad kontakten være helt tilsluttet, inden du fortsætter.

4.

Slut et ethernetkabel Vælg den ene ende af det resterende ethernet-kabel, og find modularstikket på enden. På bagsiden af ​​kontakten skal du vælge en af ​​de tilgængelige porte. Stik stikket op med den tomme port, og skub den så fast, men forsigtigt på plads Pluggen skal klikke, når den er helt indsat.

5.

Tilslut computeren. Find den ledige ende af kablet, du lige har tilsluttet kontakten, og stik stikket op med netværksinterfaceporten på computeren. Husk at netværksinterfaceporten kan være placeret enten på forsiden eller bagsiden af ​​computeren eller på siden af ​​en bærbar enhed. Skub stikket på plads.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af fabrikat og model af din switch kan det understøtte op til 16 computerforbindelser. For at forbinde flere computere skal du gentage trin fire og fem for hver resterende maskine.
  • Når du har tilsluttet en computer til kontakten, skal du muligvis genstarte maskinen eller genoptage netværksporten for at opnå en IP-adresse (Internet Protocol).
  • Skifter tillader mange computere at dele en enkelt DSL-forbindelse. Hvis du tilslutter kontakten direkte til modemmet, kan din tjenesteudbyder muligvis ikke tildele tilstrækkelige IP-adresser til hver maskine for at opnå en unik adresse. Hvis en eller flere computere, der er tilsluttet kontakten, rapporterer manglende evne til at få en IP-adresse, skal du muligvis bruge en router til at opdele din netværksforbindelse.
  • Digital abonnentlinjetjeneste, almindeligvis kendt som DSL, giver computerbrugere en bredbåndsforbindelse til internettet. Mange DSL-modemer tillader kun brugere at forbinde en enkelt computer til netværket. Ved at bruge en DSL-switch kan du forbinde op til 16 computere til dit DSL-modem for at dele din internetadgang. Selvom du har ringe eller ingen dataforbindelse, kan du hurtigt og nemt forbinde din DSL-switch ved kun at bruge grundlæggende netværksforsyninger.