Ulemperne ved en PBX-systemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  For at forstå ulemperne ved et PBX eller et privat filial-telefonsystem, skal du sammenligne det med fremskridt i telefoner relateret til Internet Protocol (IP) -netværket. Kort sagt, PBX telefonsystemer bliver forældede. Stemmesystemer konvergerer nu med datanetværk og internetteknologi. En forretning, der bruger et PBX telefonsystem med analog teknologi, går glip af nye ledningsevne med computere og mobile enheder. Forbedringer med Voice over Internet Protocol (VoIP) og fælles kommunikation transformerer telefonsystemer, hvilket efterlader traditionelle PBX-systemer til at gå vejen for telegrafen.

Installation og konfiguration

Et telefonsystem, der er tilsluttet IP-netværket, er langt lettere at installere og konfigurere end et traditionelt PBX-system. Dette skyldes, at IP-systemer er konvergeret med datanetværket, og de fleste IP PBX- eller VoIP-telefonsystemer kan konfigureres fra en computerinterface ved hjælp af softwareprogrammer.

Omkostninger og afgifter

I stigende grad taber PBX-telefonsystemet koste kamp til VoIP-systemer. Eksempelvis giver et VoIP-system både internettet og telefonerne mulighed for at bruge den samme kabling, hvilket sparer på kablingskostnader. Derudover udvides mange VoIP-systemer til, hvad en traditionel PBX gjorde for at oprette en inter-office-telefonforbindelse. Virksomheder med flere filialer, international opkald og medarbejder telekommunikation får reelle fordele. For eksempel med VoIP kan en kontorudvidelse anvendes --- til samme pris --- via en bærbar computer overalt, så længe der er en internetforbindelse. Dette sparer på langdistance-telefonafgifter og giver arbejdstagerne mulighed for at bruge den samme telefonforlængelse fra hvor som helst.

Mobil arbejdsstyrke

Traditionelle PBX-systemer har en stor ulempe, når det gælder arbejdstagernes mobilitet. IP-baserede systemer kan nu konvergere bærbare computere, mobiltelefonenheder og kontortelefonsystemer, så de alle arbejder på en samlet platform. Software letter ledningsevnen, så stemme er integreret i hele virksomhedsnetværket. Et PBX-system er stadig kun en telefon. VoIP-baseret teknologi konvergerer tale med computere og datanetværk, så mobile medarbejdere kan få adgang til data og kommunikere via forskellige kanaler ved hjælp af de samme enheder.