Betydningen af ​​informationssystemsikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

IS Sikkerhedsgrundlag

Et korrekt sikret og administreret kontoretværk har normalt brug for flere elementer til at opretholde integritet, herunder brugergodkendelse, databeskyttelse og indbrudsforebyggelse.

Netværksadgang

I dette miljø er en computer er traditionelt passwordbeskyttet med en login-skærm. En person skal kende brugernavnet og adgangskoden til den pågældende computer, og registreringen kan registreres af en anden computer på netværket.

Netværksbrug

Det er også vigtigt at styre netværksaktivitet, så en bruger kan kun få adgang til de netværkede computere, de har rettigheder til. Gentagne forsøg på at få uautoriseret adgang kan angive tvivlsom adfærd.

Brug af internettet

Hvis en computer har adgang til internettet via dit netværk, vil du muligvis gerne logge på de websites, som brugeren besøger. Du kan oprette internetbrugspolitikker, der begrænser adgangen til websteder, der kan forårsage softwarefejl.

Datasikkerhed

Hvis du arbejder med følsomme personlige oplysninger, som f.eks. Sundheds-, juridiske eller økonomiske registreringer, er datakryptering gavnlig. Denne tilgang betyder, at en uautoriseret bruger ikke har adgang til disse oplysninger. 'Informationssystemer' er som regel en forretningsorienteret betegnelse, der refererer til den teknologiske styring af informationer på et computernetværk. Sikring af et netværk sikrer data sikkert og hjælper med at forhindre medarbejdere i at forårsage skade.