Hjemmedatamaskinhjælp

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Servicemodemet eller routeren

Alle kablede bredbåndstjenester (DSL) tragtes gennem et DSL-modem (nogle gange kaldet en router), som du har fået af din DSL-virksomhed. Denne boks oversætter tv- eller telefonsignaler til DSL-signaler. Hvis din modemboks ikke fungerer, modtager du intet DSL-signal til dine computere. Kontrollér derfor først modemboksen, når der opstår problemer. Genstart modemet ved at slukke for det og tage det ud af stikkontakten i 10 minutter. Tilslut den igen og tænd den igen. Når alle statuslamperne er tændt, skal du prøve dine internetforbindelser igen. Hvis et eller flere statuslamper ikke lyser, kan dit modem blive brudt: Ring til dit DSL-servicevirksomhed for yderligere hjælp.

Hjælp til netværkssikkerhed

Når du først opretter et nyt netværk med et DSL-modem og en WiFi-router, skal du give dit netværk et navn og oprette et sikkerheds- eller SSID-kodeord. Denne adgangskode lukker dit WiFi-netværk, så andre ikke kan bruge det uden tilladelse. Hvis du tidligere har oprettet dit WiFi-netværk og ikke kan logge ind nu, skal du kontrollere, hvordan du har indtastet din SSID-adgangskode. Ved hjælp af caps, indtastning af mellemrum eller omsætning af bogstaver og tal er det nemt at lave en fejl ved indtastning af dit SSID-kodeord. Hvis du ikke kan huske SSID-adgangskoden, kan du altid indtaste en ny SSID-adgangskode til dit WiFi-modem / router. Start simpelthen som om du først konfigurerede WiFi-netværket. Skift SSID'en på andre WiFi-aktiverede computere på dit hjemmenetværk.

Oprettelse af forbindelser

Når computeren er hårdt tilsluttet til routeren, oprettes Internet-service normalt automatisk uden yderligere justering. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at slukke for din firewall midlertidigt, indtil din computer lærer at det nye indkommende signal er sikkert. Du skal også sørge for, at du har installeret filtre på alle telefonapparater i dit hjem, herunder telefoner, telefonsvarer og faxmaskiner. ll forstyrre dit DSL signal, hvis filtre ikke er installeret. Hvis du ikke ser ikonet 'Connected' (ned ved dit ur), skal du muligvis fejlfinding Ethernet-adapteren på bagsiden af ​​computeren. Gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser' 'System / Device Manager' eller 'Internet Options' for at fejlfinding problemer. Husk at genstarte maskinen mellem at anvende eventuelle rettelser.

Find WiFi-signaler

Hvis du er på en WiFi-kompatibel bærbar computer, skal du bruge din trådløse konfiguration nytte til at finde signalet til dit netværk. Dette værktøj 'sniffs' luften, leder efter eventuelle stærke WiFi-signaler. Opret forbindelse til WiFi-signalet, der tilhører dit hjemmenetværk, fra listen over valg. Brug Windows 'Wireless Network Setup Wizard', der findes i kontrolpanelet, for at låse dette signal og bruge dit SSID-kodeord for at få adgang til signalet. Hvis din konfigurationsværktøj ikke finder dit signal, skal du fejle dit trådløse kort. Slå din firewall midlertidigt af. Kontroller, at drivere til dit trådløse kort er korrekt installeret. Søg efter dit trådløse kort ved at gå til 'Kontrolpanel' Systemer, 'Enhedshåndtering' og kontrol af noteringen. Hvis kortet ses af Windows, men ikke er konfigureret korrekt i form af drivere, er et gult eller rødt advarselssymbol ved siden af ​​enheden. Klik på enhedslisten og følg rutinen for fejlfinding for opdateringer af driveren eller tilbagekaldelser. Prøv at opdatere drivere fra internettet. Hver gang du anvender en ny rettelse, skal du sørge for at genstarte mellem disse anvendte tweaks, så ændringerne kan træde i kraft. Oprettelse af et hjemcomputernetværk kan først tage en lille indsats, men i de fleste tilfælde, efter at netværket er etableret, er det glat sejlads --- så længe netværksudstyret og dine hjemmecomputere er vedligeholdt korrekt. Selvom mekanikerne bag netværk er komplekst, du behøver ikke være alt for involveret i møtrikker og bolte af, hvordan det hele virker, hvis du bare følger en metodisk procedure til opsætning og diagnosticering af problemer.