Hvad er en Ethernet-stik?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basics

Stikket er den del i slutningen af ​​kablet, der sættes i en Ethernet-port. Bagsiden af ​​en stationær computer og siden af ​​en bærbar computer har normalt en Ethernet-port.

Fysisk særpræg

Et Ethernet-stik ser meget ud som det, der bruges til en hjemmetelefon, men er bredere. Det tekniske udtryk for dette stik er '8P8C', men det kaldes ofte forkert som 'RJ45.'

8P8C Terminologi

8P8C betyder '8 Position 8 Kontakt.' Det betyder, at den interne kabling er opdelt i otte forskellige ledninger, når den når stiket, og alle otte af disse sektioner har elektriske kontaktpunkter.

RJ45 Terminologi

RJ står for 'registreret jack'. 'Registreret' betyder at kablet følger en industristandard, og 'jack' refererer til den port, som kablet er tilsluttet.

Ethernet-stik bruger

Ud over Ethernet-netværk anvendes 8P8C-stik også til seriel kommunikation såsom GPS-enheder; de er også vant til at bære elektricitet eller håndtere telefonopkald. Ethernet er en metode til at vedhæfte nærliggende computere til et netværk, så de kan kommunikere med hinanden og måske få adgang til internettet fra et centralt punkt. Kablerne, der anvendes til denne type netværk, har et særpræg.