Hvad er et LAN-pc-kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basics

De fleste moderne computere integrerer deres LAN-funktionalitet, men du kan købe separate kort, der skal installeres på din computer. Et Ethernet LAN-kort er knyttet til et Ethernet-kabel, mens et Wi-Fi LAN-kort kommunikerer trådløst.

PC-kort

Udtrykket 'PC-kort' kan også henvise til en ekstern enhed, som du tilslutter til en bærbar computer. PC-kort kan have Ethernet- eller Wi-Fi LAN-funktionalitet.

Brug

Bagsiden af ​​et Ethernet-kort indeholder et Ethernet-stik, der ligner en telefonstik, men er bredere. De fleste kort har et lys ved siden af ​​porten, der skifter fra orange til grønt, når forbindelsen er i drift.

Kommunikation

Moderne Ethernet LAN opererer med 1 gigabit per sekund eller ca. 125 megabyte (MB) pr. Sekund. Til sammenligning kan en cd indeholde op til 700 MB data. Wi-Fi opererer ved op til 8,75 MB pr. Sekund.

Netværk

De fleste Ethernet LAN'er bruger et 'hub', som alle på LAN'et forbinder deres kort. Du kan også bruge et 'crossover' -kabel til direkte forbindelse, og Wi-Fi-brugere kan oprette et 'ad hoc' -netværk, der fungerer på samme måde. LAN står for Local Area Network. Dette er en metode til at tillade nærliggende computere at kommunikere med hinanden. Denne metode bruger enheder kaldet LAN-kort til at lette processen.