Hvad er et broenetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende om forretningsmæssige netværk

I et forretningsmiljø er det almindeligt at have flere computernetværk på kontoret dedikeret til specifikke formål. Disse kaldes 'undernet'. Hvert undernet kan være dedikeret til et andet geografisk sted på kontoret.

Bridging Networks

Hvis du vil have disse undernetser til at 'se' hinanden, er en netværksbro en fælles løsning. Dette er typisk en fysisk enhed, som undernettet forbinder med Ethernet-kabler, men det kan også gøres trådløst.

Virtuelle private netværk

Dit kontor kan også indeholde en VPN, som er et ekstra lag af netværk på toppen af det fysiske netværk. Flere VPN'er kan brobygges ved hjælp af software. Windows, OS X og Linux har forskellige metoder til sammenlægning af flere virtuelle netværk.

Bridge Operation

Den mest almindelige type er en 'gennemsigtig bro'. Den modtager datapakker, der i nogle tilfælde kaldes 'rammer' fra et undernet og leverer dem til bestemte computere i det tilstødende undernet (i stedet for at udsende pakken til alle de tilstødende undernetets computere).

Bridge Packet Management

Hver pakke har en 'header', som indeholder oprindelse og destinationsinformation. Broen bruger disse oplysninger til at oprette et kort over de undernets, som den forbinder. Et bro netværk er en metode til at forbinde nærliggende klynger af computere til hinanden. Hver klynge danner sit eget netværk, og broen forbinder disse klynger. Denne bro kan være en fysisk enhed eller softwarebaseret.