Sådan Wire en Crossover Cat 5 til min pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller Ethernet-adapteren i begge maskiner. Nyere adaptere understøtter gigabit data gennemløb. Til dette skal du have et Cat5e-kabel. Hvis din adapter er en ældre, der er bedømt til 100 MB, er standard Cat5 nok. Også nogle adaptere krydser automatisk, hvis de registrerer en straight-through-forbindelse, så sørg for at du faktisk har brug for en crossover. Crossover-kabel kan købes, men hvis du vil tilslutte din egen fra et eksisterende straight-through-kabel, skal du have en standard RJ-45-stik (som en overdimensioneret telefonstik) til den udskårne ende.

2.

Skær dit eksisterende Ethernet-kabel i den rigtige længde og lad masser af slap være for at forhindre unødigt pres på ledningen, når den er tilsluttet. Dette vil efterlade dig en ledningsledning med et stik på en ende og en løs ledning uden stik på den anden.

3.

Fjern isoleringen væk fra den løse ende. Du kan se fire farvekodede snoet par eller en i alt otte ledninger. Hvert par består af en solidfarvet wire og en, der er stribet med matchende farve og hvid. Der er to konfigurationer til Ethernet-kabling; 568A bruger et sæt pin-tildelinger, og 568B bruger det modsatte. Da du drejer din lige gennem 568A-kablet til en crossover, skal du simpelthen vende pin-tildelingerne til den løse ende i forhold til den ende, du har lagt til sin stik. Kontroller udskrivningen på kappen for at være sikker på, at kablet du bruger, er 568A.

4.

Tilslut de ledninger, der er ledige til dit nye RJ-45 stik i henhold til 568B pin-opgaver Det kan være nyttigt at tegne opgaverne på et stykke papir. Din 568A side (den eksisterende stik) tildeler pins ene og to til henholdsvis hvid / orange og orange. Pins tre og fire er hvide / grønne og blå. og seks er hvide / blå og grønne, og benene syv og otte er hvide / brune og brune. Brug ben ene og to (slidserne i det nye stik fra venstre til højre) for de hvide / grønne og grønne ledninger. fire er hvide / orange og hvide / brune. Pins fem og seks er brune og orange, og pins syv og otte er blå og hvid / blå. Hvis du skitser dette ud på papir først, bliver det meget nemmere at visualisere crossover.

5.

Klip de anbragte ledninger på en forspænding for at hjælpe dem med at glide ind i lastbjælkenheden. Lastbøjlen holder ledningerne på plads i den rigtige rækkefølge. skær ledningerne i en vinkel, så du kan skubbe en ledning ad gangen ind i laststangen. Skub lastbøjlen ned, så ca. en tomme tråd bliver udsat for på den anden side, så kvadrér vinkelsnittet, så alle ledningerne har samme længde. Vær meget forsigtig her for at opretholde trådens rækkefølge, når du glider den igennem.

6.

Skær trådenderne helt lige på tværs, efter at belastningsstangen er på plads. Sæt RJ-45-stikket på ledningerne med krympeflikene på toppen. Hvis du flip fanerne ned, vil ledningerne være i forkert rækkefølge.

7.

Brug krympeværktøjet til at låse ledningerne på plads. Du har brug for en speciel crimper, som du kan finde hos enhver computerforsyning eller hardwarebutik med resten af ​​dine forsyninger.

Tips og advarsler

  • Gennemgå ledningen i det nye stik, hvis kablet har problemer. Afbryd om nødvendigt stikket, kontroller ordren og sæt et nyt stik på. Brug ikke et stik, der allerede er blevet krympet.
  • Sikre Alle ledninger sidder helt i stikket. Den lige linjeskæring, efter at belastningsstangen er fastgjort, er afgørende.
  • Hard-wired dataoverførsel tilbyder stadig hurtigere overførselshastigheder med mindre støj end trådløs, hvis du køber det rigtige kabel, så netværk af dine maskiner sammen via en Ethernet-forbindelse er et klogt valg, hvis computere på netværket skal dele store filer. Direkte forbindelser mellem to computere kræver et andet kabel end forbindelser, der arbejder gennem et nav som en router; så hvis du har standard Cat5 Ethernet-kabel, skal du rewire det for at krydse mellem de to maskiner.