Sådan bruges hjemmecomputere til skoleformål

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forsker lektier emner på internettet. Der er mange nyttige oplysninger om hjemmesider, der er tilgængelige gratis. For at gøre dette skal du skrive dit emne (eksempel: 'oldtidens caste system') i en søgemaskine som Google eller Bing og dømme hvilke websteder på resultatsiden, der er mest informative og passende til emneplanen.

2.

Opret en kørende liste over nyttige referencewebsteder for hvert skolefag. For at gøre dette skal du åbne dit tekstbehandlingsprogram og tilføje et websted til listen, hver gang du kommer på tværs af en nyttig.

3.

Spor karakterer på skolearbejde ved hjælp af et regnearksprogram. For at gøre dette skal du oprette et nyt regneark i Microsoft Excel, Microsoft Works, OpenOffice, Apple iWork eller et lignende program og indtaste dato, emne og klasse for hver opgave.

4.

Øv kommunikationsfærdigheder ved at dele nyttige ressourcer med klassekammerater via instant messaging, ved hjælp af programmer som Yahoo Messenger, AOL Messenger eller e-mail.

Din hjemmecomputer kan være meget nyttig til skolens formål. Mange skoler er udstyret med studerende computere i lønklasse så tidligt som børnehaven. Skoler gør dette af flere grunde. For det første tilbyder computere, der er forbundet til internettet, et væld af viden, der er tilgængelig med det samme når som helst. En anden grund er, at teknologien ændrer sig hurtigt, og det er vigtigt for eleverne at have computerfærdigheder, uanset hvilken karriere de vælger at forfølge i fremtiden. Men lige som at lære nogen færdigheder, for at begynde at bruge din computer til skoleformål, skal du måske lave lidt lektier først.