Sådan får du adgang til et skrivebord fra en anden trådløs computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på ikonet 'Denne computer' på computerens computer. Vælg 'Egenskaber' fra listen over menupunkter. Klik på fanen 'Fjern'.

2.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillader brugere at oprette forbindelse til denne computer.' Dette konfigurerer skrivebordet til fjernadgang fra din trådløse maskine. Klik på knappen 'Ok' og luk egenskabsvinduet.

3.

Klik på Windows Start-knappen på skrivebordet og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk på 'Ok' knappen. Skriv 'ipconfig' i kommandoprompten og noter maskinens IP-adresse. Dette bruges på den trådløse maskine til at indtaste adressen i programmet Remote Desktop.

4.

Klik på Windows Start-knappen på den trådløse maskine og vælg 'Alle programmer.' Vælg 'Tilbehør' fra listen over mapper, og vælg derefter 'Kommunikation'. Fra denne menu skal du vælge 'Fjernbordsforbindelse.' Dette åbner et vindue, hvor du bliver bedt om hvor du vil oprette forbindelse.

5.

Indtast IP-adressen, der blev taget i trin tre, og tryk på knappen 'Connect'. Dette åbner et nyt vindue. Du bliver bedt om brugernavn og adgangskode for adgang til skrivebordet. Indtast dine legitimationsoplysninger og log ind på skrivebordsmaskinen. Du har nu fuld adgang til dit skrivebord fra din trådløse computer.

Remote Desktop er et program der bruges til fjernbetjening af en anden maskine på netværket. En trådløs computer på Windows-netværket kan bruge Remote Desktop til at oprette forbindelse til skrivebordet, så du kan arbejde med begge computere uden at skifte mellem de to. Windows leveres med fjernbetjeningsfunktioner, men den er slukket som standard. Du kan tænde indstillingerne på skrivebordet, du vil styre, og bruge klientprogrammet fra din trådløse bærbare computer.