Sådan fjerner du trådløse adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til den trådløse routerens administrative side. Åbn din webbrowser og indtast URL'en i adressefeltet. Se 'Ressourcer' for et link til URL'er fra forskellige trådløse routere. En almindelig webadresse er: 'http://192.168.0.1.'

2.

Indtast det administrative brugernavn og adgangskode. Du har muligvis ændret disse indstillinger, hvis du tidligere har logget på din administrative side. Hvis du ikke har ændret disse indstillinger, skal du se 'Ressourcer' for et link til standard brugernavne og adgangskoder til forskellige routere.

3.

Find og klik på sikkerhedsafsnittet i din administration side. Dette vil variere afhængigt af hvilket mærke router du ejer. Alle mærker vil dog have en 'Sikkerhed' faneblad et sted på siden.

4.

Deaktiver adgangskoden i sikkerhedsafsnittet. Dit sikkerhedsafsnit har muligheder for at oprette et WPA- eller WEP-adgangskode. Klik på 'Deaktiver' -knappen, og gem derefter dine ændringer ved at klikke på 'Gem', som normalt findes nederst på skærmen.

5.

Opret forbindelse til dit trådløse netværk på din computer til Sørg for, at der ikke kræves adgangskode for at få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Åbning af dit netværk gør det muligt for alle at få adgang til dit netværk og kan forårsage båndbredde overbelastning.
  • Trådløse adgangskoder oprettes ved at ændre de administrative indstillinger på din trådløse router. Disse adgangskoder er indstillet for at kræve, at brugerne indtaster adgangskoden for at få adgang til den trådløse router. Hvis du holder en trådløs router åben, kan enhver forbinde til dit netværk, hvilket nogle gange kan få internetforbindelsen til at bremse. Men hvis du vil dele dit netværk med nogen inden for din trådløse router, kan du fjerne adgangskoden og oprette et åbent netværk.